Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Windows Live - jóval több, mint MSN

Naptár, képmegosztó és sok más online funkció.

2009.03.04. 17:37 | szerző: Dino | kategória: Játék

Tavaly nevezte át a Microsoft azonnali üzenetküldő (IM) programját, az MSN-t Windows Live Messengerre, azonban ezzel együtt az idők során Windows Live néven egy teljes szolgáltatáscsomag fejlődött ki. Így ma már nem csupán üzenetküldésre használhatjuk a Windows Live-ot, hanem akár fotómegosztásra, buliszervezésre vagy netes adattárolásra is.
A windowslive.com weboldalon Live azonosítónkkal belépve nyitóoldalunkat teljesen testre szabhatjuk, RSS hírforrásokat adhatunk például hozzá, de itt láthatunk válogatást feltöltött fotóinkból is. Emellett sok más online szolgáltatás üzeneteit is "áthozhatjuk" ide, a Twittertől a Flickeren át a Photobucketig, de a cég tervei szerint hamarosan az iwiw is megjelenhet. Nézzük, milyen webes szolgáltatásokat érhetünk el oldalunkról:

  • Windows Live Calendar - naptár, melyet barátainkkal, családtagjainkkal akár meg is oszthatunk, emellett pedig szinkronizálhatjuk Outlookunkkal is.
  • Windows Live Events - ha rendezvényt szervezünk, hasznos lehet ez a funkció, mely a meghívók kiküldésétől a résztvevők menedzseléséig segíti munkánkat, de még az elkészült fotókat is megoszthatjuk segítségével.
  • Windows Live Groups - baráti társaságok, klubok és más csoportok működhetnek együtt online, beszélgetve, file-okat megosztva, közös naptárt készítve.
  • Windows Live Hotmail - a Microsoft online levelezőrendszerét is jelentősen fejlesztették az utóbbi időben, 5 GB tárterületet biztosítva felhasználóik számára. Idén vezetik be a POP3-as elérés lehetőségét, tehát letölthetőek lesznek a Hotmailre érkező levelek, de akár fordítva is használhatjuk a rendszert: több más POP3 postafiókunkból gyűjthetjük ide leveleinket, melyeket a rendszer automatikusan oszthat szét mappákra.
  • Windows Live Photos - a photos.live.com címen elérhető új alkalmazásra fotóinkat tölthetjük fel, és ezen keresztül oszthatjuk meg azokat másokkal - akár kijelölt személyeknek engedélyezve csak a hozzáférést. A képen látható személyeket meg is jelölhetjük, és akár ez alapján is leszűrhetjük fotóinkat. Emellett megjegyzéseket is fűzhetünk hozzájuk, de akár barátaink is hozzászólhatnak fényképeinkhez.
  • Windows Live SkyDrive - 25 GB online tárterületet biztosítanak regisztráció után ingyenesen.
  • Windows Live Profile - ennek segítségével hozhatjuk össze a Facebook és más hasonló online szolgáltatáson végzett aktivitásainkat egyetlen profilban.
  • Windows Live People - címtár kezelése.
   Windows Live Essentials néven egy programcsomagot is letölthetünk számítógépünkre, mely a Mail, Messenger, Movie Maker, Photo Gallery, Toolbar, Writer és Family Safety szoftvereket tartalmazza. Ezekből most kettőt emelnénk még ki: a Windows Live Photo Gallery egyik érdekes funkciója az arcfelismerés, melynek segítségével könnyebben rendszerezhetjük fotóinkat az alapján, hogy kik szerepelnek rajtuk. Emellett alapszintű fotószerkesztési funkciókat is ellát ez a program: vízszintbe hozás, levágás, vörösszem-effektus megszüntetése, panorámakép készítés. A Windows Live Messenger aktuális verziójában minden eddiginél nagyobb szinten testre szabhatjuk virtuális megjelenésünket: avatarunknak akár videót is rögzíthetünk webkameránkkal, de arra is lehetőség van, hogy különböző smiley-k használatakor megváltozzon avatarunk, például szomorú smiley-t írva automatikusan bánatos fotónk jelenjen meg. Ablakunk kiválasztott fejléchátterét beszélgetőpartnerünk is láthatja, és fotómegosztásra is alkalmas már a Messenger, csak be kell húznunk rá a kiválasztott fotókat az egérrel. Beszélgetőtársainkból csoportokat hozhatunk létre, így gyorsan akár 20 fős konferenciachatet is indíthatunk.

  Végül ha mobil eszközünkről szeretnénk hasonló programokat használni, a mobile.live.com oldalról egy hasonló programcsomagot tölthetünk le, Windows Live for Mobile néven. ■

előző
következő
Windows Live - jóval több, mint MSN
Windows Live - jóval több, mint MSNWindows Live - jóval több, mint MSNWindows Live - jóval több, mint MSN

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.