Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Hamarosan a boltokban a Norton 360 v3.0

Egyszerűen kezelhető komplett védelmi szoftvercsomag a Symantectől.

2009.03.25. 22:02 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Két évvel ezelőtt jelent meg az első Norton 360, melyet tavaly tavasszal követett a 2-es verzió, a héten pedig az ismét hazánkba látogató Con Mallon regionális marketing-igazgató prezentálta a Norton 360 v3.0-át az újságíróknak. A boltokba került új változat amellett, hogy megtartotta eddigi egyszerűen átlátható kezelőfelületét, rengeteg fejlesztésen ment át. Így a 2009-es Norton termékek megújult és jelentősen felgyorsult keresési megoldásainak köszönhetően sebességét tekintve sokat javult. Ez már a telepítésnél is megfigyelhető, ugyanis ez is egy perc alatt installálható, melyet követően nincs szükség a gép újraindítására se. A számítógép memóriájából 10 MB-nál kevesebbet fogyaszt, és a merevlemezen is kb. 110 MB-ra van csak szüksége. A víruskeresés gyorsítását segíti a Norton Insight, melynek segítségével a felhasználók többségénél megbízhatónak talált file-ok scannelését mellőzi a program. A fejlesztések egy része a felhasználói visszajelzések alapján került a programba, ilyen például a csendes, figyelmeztető ablakokat mellőző mód, a program által elvégzett tevékenységek lekérhető listája, vagy a tűzfal részletesebb beállítási lehetőségei. A Pulse Update-eknek köszönhetően folyamatosan frissül a vírusadatbázis, akár 5-10 percenként is érkezhetnek friss vírusdefiníciók.
A Norton Safe Web nemrég egy automatikus frissítéssel került a 2009-es Norton termékekbe, ez már része a Norton 360-nak is. A funkció elsősorban a webes kereséseknél aktiválja magát, és például a Google találati oldalán mindegyik weboldalról kijelzi, hogy azt a site-ot mennyire találták megbízhatónak. Így zöld pipát kap az oldal, ha az nyugodtan meglátogatható, és piros X-et, ha érdemes vigyáznunk vele, mert például veszélyes program is található az adott site-on. De arra is felhívja a figyelmet, ha például egy e-kereskedelmi oldal hamisított termékeket árusít (ezen információkhoz egy partnercég adatbázisát veszi alapul). A jelzésre kattintva részletes adatlapot kérhetünk le, melyen a Symantec által begyűjtött információk mellett a felhasználó-közösség tagjainak megjegyzései is olvashatók.
A Backup funkció is egyszerűsítve lett, de ugyanakkor lehetőséget biztosítanak összetett lehetőségekre is, az Advanced mód bekapcsolásával. A TuneUp rendszerünk optimalizálását segíti, a Startup Manager segítségével például könnyen kapcsolhatjuk ki a számítógép bekapcsolásakor automatikusan elinduló programokat, vagy késleltetett indulásra állíthatjuk azokat, ezzel gyorsítva a rendszer felállását.
A Norton 360 v3.0 az előző verziókhoz hasonlóan magyar nyelvű változatban kerül a boltokba. Egy termék megvásárlásával három számítógépre szóló licencet kapunk, azaz egyszerre három otthoni gépre is telepíthetjük a programot. Az áprilistól megvásárolható szoftver javasolt kiskereskedelmi ára 18150 Ft+ÁFA, azaz bruttó 21780 Ft, a korábbi verzióról való frissítés bruttó 17000 forintba kerül. Ezért az árért egy évre szóló frissítést és 2 GB védett online mentési tárterületet kapunk. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.