Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Tarantino újravágja a Becstelen brigantykat

Ezúttal a stúdió ragaszkodott több jelenethez.

2009.05.26. 16:00 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Akinek Cannes-ben volt szerencséje megnézni Quentin Tarantino legújabb filmjét, a Becsetelen brigantykat, csodálkozni fog, ha netán másodszor is kedve szottyan rá. Tarantino ugyanis újravágja az egészet, mert a cannes-i fesztiválra olyan sietősen készítette el, hogy a gyártó stúdiónak, a Universal Picturesnek fenntartásai vannak.
– Kétszer annyi anyagot forgattak, mint amennyi belefért a filmbe, pedig így sem rövid – magyarázza az egyik stúdiófőnök.
– Szeretnénk, ha a kimaradt jelenetekből néhány bekerülne a filmbe, mert ezáltal árnyaltabbak lennének a karakterek, és érthetőbbek a motivációik. Quentin nincs elragadtatva az ötlettől, de remélem, meg tudjuk győzni.
A Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantyk története a második világháború idején játszódik. Amerikai kommandósokról szól, akik német katonákat öldösnek a megszállt Franciaországban. Korábban sokat támadták a még be sem mutatott filmet, mert a kiszivárgott információk szerint túl véresnek tűnt. A cannes-i világpremier óta azonban Tarantino legjobb alkotásaként emlegetik a brigantykat (Inglourious Basterds – hazai bemutató: 2009. augusztus 20.). ■

hozzászólások (15)

Barthezz
Barthezz 2009.05.27. 12:15
Jaja, ezt mondom én is. A Kill Billt eleve 2 részesre tervezte Tarantino, így eleve ennek megfelelő volt a forgatókönyv és az egyes jelenetek is. Ha ez nincs bent előre a koncepcióban, akkor csak erőszakkal lehet kettévágni a filmet: Utólag bele kell erőltetni egy film közbeni cliffhanger-t, s így sem lehetnek önmagukban is kerek egészek.

De hát itt ilyen csak nem lesz, ezer oka lehet, ami miatt a stúdió további jelenetek betoldását kéri (persze azért érdekes, mert a nagyon hosszú játékidőnek általában nem szoktak örülni).
VodevilX
VodevilX 2009.05.27. 12:30
És ha hosszabb lesz hát mi van? Nem láttunk még 3-4 órás filmet?
Persze más kérdés, hogy nyilván tényleg nem vitte volna a fesztiválra Tarantino, ha össze kellett volna csapnia, de így max az lesz, hogy a directors cut rövidebb lesz :D
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2009.05.27. 17:16
várom mint állat!
Tötyi
Tötyi 2009.05.27. 17:25
Nem igazán követem a híreket a filmmel kapcsolatban, de tudomásom szerint a fesztiválon azért kellett eltolni az első napokról a bemutatóját, mert tényleg megcsúsztak a vágással, és a nyitónapon még javában dolgoztak rajta (véletlenül elkaptam a tévében egy pasast, aki éppen erről beszélt). Lehet, hogy a sietség meglátszott a levetített verzión, és ezért kell kozmetikázni.
Aryx
Aryx 2009.05.27. 17:27
A trailer mindenesetre büntet. 8) Asszem megvan a kedvenc háborús filmem.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.