Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Májusi levélszemét-jelentés

Adatok a Symantec összefoglalójából.

2009.07.05. 18:24 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Júniusban adta ki a Symantec a májusi levélszemét-jelentést, összefoglalva méréseiket és tapasztalataikat. A tavasz utolsó hónapjában az interneten küldött levelek 90%-a volt spam, azaz mindössze minden tizedik e-mail volt tényleges üzenet. Ismét erőre kapott a kép formátumban küldött spam, az összes levélszemét 6,5 százaléka volt ilyen, a szűrők által valamivel nehezebben megfogható formátumú. Ezzel együtt a spam levelek átlagmérete is megnőtt, míg januárban még kevesebb mint 3 százalékuk volt 10 kbyte felett, májusban már 14%. Májusban a spamek 91,7 százaléka tartalmazott URL-t, ezek 52 százaléka .com, 32 százaléka pedig .cn végződésű volt. Áprilisban 64 ill. 20 százalék volt ezen domainvégződések részesedése, így megfigyelhető egy erőteljes váltás – talán épp a spamszűrők kikerülését megpróbálva.
Témájukat tekintve májusban az egyik legnépszerűbb spam-topicot a válságban lévő autógyártó cégek jelentették. De a Twitter felhasználókat is próbálták támadni, azonosítójukat és akár bankkártyaszámukat kérve, gyors meggazdagodást ígérve, vagy Twitteres randisite-nak kiadva magát a Twitter azonosító és jelszó megszerzését megkísérelve.
A zombi számítógépek továbbra is Brazíliában vannak a legtöbben, 16%-uk található a dél-amerikai országban, 8%-uk török, 7%-uk pedig orosz. A levélszemét közel negyede (24%) Amerikából kerül feladásra, míg második helyen Brazília áll 10%-kal.
A teljes jelentés a Symantec oldaláról tölthető le. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.