Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hegyalja - az ősszel érkező új lemezéről is játszik a Faithless

Már bővítik a kempinget; holnap indul a Hegyalja Fesztivál.

2009.07.14. 23:11 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

A tokaj-rakamazi happening első napján ott lesz a Tisza-parton mindenki, akinek a Hegyalja az elmúlt tíz évben része volt az életének. És még annál sokkal többen, hiszen már most rekordszámú jegy kelt el a jubiláló fesztiválra. Öt éve most először van szükség a pótkemping bővítésére, amit a szervezők már kedden elkezdtek.
Ráadásul úgy tűnik, hogy az időjárás is kegyes lesz a borvidékre látogatókhoz, hisz az előrejelzés szerint nem várható eső, csak meleg - ez utóbbi azonban elviselhető a Tisza partján.
Parov Stelar már Magyarországon készül a szerdai bulijára, a Faithless repülőgépe pedig péntek délelőtt száll le, aztán irány Tokaj. A szigetország egyik leghíresebb elektronikus zenei formációja 2006-os utolsó lemeze után a Hegyalján különleges zenékkel kecsegtető DJ settel az ősszel megjelenő új albumából is ízelítőt ad, így a tokaji közönség a péntek esti koncerten igazi exkluzív élményre számíthat. Adam Freeland, a Transglobal Underground, a Machine Head, valamint a magyar kedvencek mellett a Hegyalján kétségkívül a Faithless szól majd a legnagyobbat július 17-én.
A 10 éves Hegyalja felhozatalának színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy már a fesztiválnyitás előtti napon, kedden hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál.
"Öt éve nem fordult elő, hogy bővítenünk kellett a pótkempinget, idén azonban olyan nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónap előtt újabb szálláshelyek kialakítására volt szükség" - tudósított Tokajból Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője.
A szervezők 70-75 ezer látogatóra számítanak idén, ami nem pusztán becslés, az elővételes bérletek és napijegyek fogyása is ezt a számot támasztja alá. A Tokaj és Rakamaz határában fekvő fesztiválterület elhelyezkedése szerencsés, mert a szervezők az elmúlt 10 évben rugalmasan bővíthették a területet és fejleszthették az infrastruktúrát, hogy zökkenőmentesen birkózhassanak meg a fesztiválozók bővülő létszámával. Idén már 10 színpad garantálja a pörgést a fesztiválon, és idén először a tokaji Paulay Ede Színház is csatlakozik a fesztivál programjához, külső helyszínként. ■hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.