Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Felvásárolhatják a CD Projektet

A lengyel Optimus S.A. és a CD Projekt csoport szándéknyilatkozatot írt alá.

2009.10.02. 19:45 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

Szándéknyilatkozatot írt alá a lengyel Optimus S.A. és a CD Projekt Investment (a továbbiakban CDP) vezetősége, mely szerint a többek között számítógép-összeszereléssel és komplett informatikai rendszerek szállításával foglalkozó cég 100%-os tulajdonosa lehet a játékszoftverekkel foglalkozó csoportnak, miközben az utóbbi tulajdonosai cserébe 35 millió Optimus részvényhez jutnak. A CDP teljes részvényállományát 63 millió lengyel zlotyra (közel 4 milliárd forintra) értékelték, melynek 78%-át veszik át a fenti 35 millió Optimus részvényért (1,4 euró/részvény árfolyam mellett), majd ezt követően 3 napon belül a fennmaradó CDP részvények 22%-át készpénzért vásárolja fel az Optimus a részvényesektől. Mivel a CDP-nek további tőkére van szüksége, az Optimus 9 millió zolty hitelfelvételt kezdeményez, miközben további részvényeket bocsátanak ki.
Ennyit a hivatalos részről, nézzük röviden és kicsit közérthetőbben, miről van szó. A CD Projekt Investment egy holding cég, melynek tulajdona a lengyel, cseh, szlovák és magyar irodával rendelkező CD Projekt játékszoftver-kiadó, a Witcherről ismertté vált CD Projekt RED fejlesztőcsapat, a régi játékokat elérhető áron letölthetővé tevő GOG.com, emellett pedig résztulajdona van a Metropolis, Porting House és Gram.pl cégekben. Egyes pletykák már korábban is jelezték, hogy sajnos anyagilag nem feltétlenül rózsás ezen cégek helyzete, és úgy néz ki, valóban segítségre szorultak a lengyelek, ezért a cégcsoport eladása mellett döntöttek. Bízzunk benne, hogy mindez elég lesz a megmentésükre, hiszen többek között a The Witcher 2 elkészülése is függhet a dolgok kimenetelétől. ■

hozzászólások (9)

balays82
balays82 2009.10.02. 23:45
Igen, tulajdonosváltás alatt én is azt értettem, amit írtál, azért is tettem hozzá zárójelbe, hogy nagy hal megette a kicsit.
szedrencs
szedrencs 2009.10.04. 18:46
"egyelőre még hivatalosan semmit nem mondhatunk" ;) - legalábbis pénteken még ez volt a kiadott ukáz, hétvégén meg még én sem nézek céges maileket. Hivatalos CDP "statement" tehát még nincs az ügyletről (pénteken nem volt), csak az itt is közölt, Optimus-os.

Amint kiderül valami (mondjuk hétfő reggel), akkor természetesen szólok. Bár vannak elképzeléseim, hogy mi volt az ügylet célja és értelme.

Addig is vegyetek szép szorgalmasan CD Projekt - vagy bármilyen más, de legális - játékszoftvereket. Itthon. Boltban. (Mondjuk dome webshopon) :)
LordMatteo
LordMatteo 2009.10.04. 18:49
Várjuk akkor az infóidat, főleg hogy a CD Projektet sokan szeretik a Domeon is a korrekt fordítási munkák és normálisabb árak miatt (nyal-nyal :D).
Lacko
Lacko 2009.10.07. 16:15
Már szerda van. Szedrencs jelentkezz! Híreket várunk...
Madrac
Madrac 2009.10.07. 16:20
Lehet bezartak a raktarba nehogy infot szivarogtasson ki. ;)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.