Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkeztek a Norton 2010 termékek

A védelmi szoftverek egy hírnéven alapuló új módszerrel fejlődtek.

2009.10.19. 18:35 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Symantec tavaly megjelent, 2009-es számot viselő vírus- és általános védelmi szoftverei minden eddiginél kevésbé terhelték le a számítógépet, számos szaklap dicsérte a termék sebességét. Az idei évre mindenekelőtt a kártevők keresésére hoztak újabb módszert a cég fejlesztőmérnökei.
A fekete- és fehérlistás megoldások (tehát amikor egy adott file-t az alapján helyeznek tiltólistára vagy a biztonságos alkalmazások listájára, hogy hány felhasználónál okozott gondot vagy egyáltalán nem érkezett róluk hibajelzés) csak olyan esetben alkalmazhatóak, ha egy-egy programot sokan használnak. Ha ugyanis csak felhasználók tucatjánál lelhető fel egy szoftver, akkor arról nem sok információ van a védelmi szoftvert készítő cégeknél. Hasonlóan problémát jelent, hogy míg a kezdeti időkben egy adott vírus ugyanolyan formában fertőzte meg a gépeket, mára szinte egyedi formában kerülnek egy-egy gépre a kártevők, így nehezítve meg azonosításukat. A Norton 2010 családban (azaz a Norton Internet Security 2010 és Norton AntiVirus 2010 programokban) megjelent Quorum erre igyekszik megoldást adni. A 30 millió Norton Community Watch tagjainak gépét vizsgálva és anonim jelentéseket készítve gyűlnek a központi adatbázisban az egyes file-okra vonatkozó információk (például a letöltés forrása vagy a file kora). Ezekből pedig matematikai módszerekkel becslést (a Symantec elnevezésével hírnevet, reputációt) ad a rendszer, hogy egy új file vajon veszélyes-e. A Download Insight funkcióval egybeépülve pedig akár már a letöltés során jelzést kaphatunk, hogy egy adott file-t esetleg kevesen használnak, és veszélyes lehet. Ha a file jellemzői megváltoznak, a hírnevét is frissíti a Quorum.
A Norton 2010 termékek az előző verzióhoz hasonlóan gyorsan telepíthetők, kb. egy perc elegendő az installáláshoz. Futás során a NIS 2010 nem sokkal többet használ 10 MB memóriánál. A Norton Insight funkciók tovább bővültek: a Download Insight a fent részletezett Quorummal együttműködve a telepítést megelőzően ellenőrzi a letöltött szoftvereket. A System Insight segítségével átfogó képet kapunk PC-nk teljesítményéről, különböző grafikonok formájában, részletes információkkal egyes alkalmazások működéséről. A Threat Insight tájékoztat arról, hogy milyen veszélyforrások honnan kerültek PC-nkre. Továbbfejlesztésre került és 2-es verzióhoz ért a SONAR technológia, amely gyanús tevékenységük alapján észleli a veszélyeket. A NIS-ben található új levélszemét-irtó mintegy 20%-kal hatékonyabb az előző verzióhoz képest. A szintén csak a NIS-ben található Norton Safe Web is továbbfejlesztésre került, a Google, Yahoo! és Bing.com keresők találati listáját is el tudja látni jelzéssel, hogy mely site-ok számítanak biztonságosnak.
A Norton Internet Security 2010 és Norton AntiVirus 2010 termékek angol és magyar nyelvű változatai már a boltokban vannak, a NIS egy felhasználós verziója bruttó 15000 Ft körül kapható, míg a NAV 2010 bruttó 11500 forint körül kapható. Mindkét szoftver XP és Vista operációs rendszerek mellett Windows 7 alatt is fut majd.

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.