Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Vistára is megérkezett a DirectX 11

A Windows 7 után a Vista is megkapta a DirectX új verzióját.

2009.10.28. 18:27 | szerző: Retee | kategória: Játék

A DirectX 11-hez épp csak most kezdenek megérkezni az első olyan kártyák, melyek támogatják is az új funkciókat, de egyes játékokat már emiatt halasztottak el. A Dirt 2-nél legalábbis ez a helyzet, de több más projektnél is azon dolgoznak a fejlesztők, hogy programjuk támogassa a DX11-et. A Microsoft pedig mindentől függetlenül igyekszik elérni azt, hogy minél hamarabb elterjedjen az új verzió, így mától például Windows Vistára is elérhető a DirectX 11. ■

hozzászólások (9)

MirkoBlade
MirkoBlade 2009.10.28. 23:05
Csak nyomatni akarják a nagyobb gépigényeket, vegyél új kártyát satöbbi... erre megy ez ki szerintem.
_Sun_
_Sun_ 2009.10.28. 23:40
A DX10 főleg az arhitektúra váltásról, és a teljesítmény-optimalizálásról szólt. Megszűntek a célfeladatot ellátó egységek a videókártyákon, és általános feladatot ellátó processzorok vették át a helyüket. Ezzel megszűnt a sok változós szűk keresztmetszet probléma.
A DX11-nek lehet kell majd 1-2 év mire elterjed, de a tesszalláció beintegrálása a feldolgozásba legalább akkora előrelépés a felületképzésben, mint ami az egyrétegű textúrázásról többrétegű, mapokat hasznló textúrázásra váltáskor volt.
Nem értem a hozzáállást egyébként. Xp-re nem volt DX10, az volt a baj, hogy "persze mert a Micro$oft megveteti velünk a Vistát". Most Vistára lesz DX11 akkor most mi a baj? Lefele kompatibilis, csak az vesz új kártyát aki akar. Aki meg pont most cserélne VGA-t, lehet érdemes vele várni még pár hónapot, hogy reagál a bejelentésre a játékipar.
Egyébként pont a Vista döcögős kezdése a felemás fogadtatás miatt (finoman fogalmaztam), ami mellé bejelentették, hogy XP-re nem lesz DX10, ezek együtt igencsak elgáncsolták a DX10-et már kezdéskor. Most meg van egy sokat dicsért Win7, és a Vista is megkapja a DX11-et. Zöldhullám.
Ryland
Ryland 2009.10.29. 15:59
Nekem az tetszett,hogy az XP-re nem adták ki a DX10-et,de okos programozók megcsinálták és jól működött apróbb hibáktól eltekintve.Majd megint jönnek okos programozók és megcsinálják a DX11-et XP-re?:)
georgee
georgee 2009.10.29. 16:10
Szerintem ideje mar valatani. Meg voltam elegedve az XP-vel sokaig plane az SP2-3 -al de mar majdnem lassan 10 eves op rendszer az XP. Laptopra amin jogtiszta Vista van felraktam a DX11-et, ott megmarad igy ahogy van, asztali gepemre meg megy majd a Win7 ha raszanom magam, hogy feltegyem.
Ryland
Ryland 2009.10.29. 20:57
Nekem is laptopon vista van,mert xp driverek hozzá nem tökéletesek.Remélem,hogy a windows 7 tényleg olyan jó,mint ahogy mondják és meg fogja érni váltani
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.