Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkezett a magyar Windows 7

A Budapest Game Show adott helyet a hivatalos bejelentésnek.

2009.11.02. 13:03 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A hétvégi Budapest Game Show keretében történt meg a magyar Windows 7 operációs rendszer hivatalos bejelentése. Annak ellenére, hogy már október 22. óta megvásárolható az üzletekben a Microsoft új szoftvere, úgy döntöttek, hogy ezen a nagyszabású rendezvény szolgáltat méltó keretet a termék nagyközönség számára történő bemutatásához. Ez alkalomból Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a Sportaréna tetejéről, kommandósok által kísérve ereszkedett alá a színpadra, hogy ott örömmel újságolja el az egybegyűlteknek, hogy megvásárolható a Windows 7. De a nap folyamán a tisztaszoftver.hu standjánál amúgy is óriási sorok álltak, hiszen a felsőoktatásban részt vevő hallgatók és tanárok itt regisztrálhatták magukat és vehették át a számukra ingyenesen járó operációs rendszert.
Világszerte 8 millióan tesztelték a Windows 7 béta verzióját, és mint a kapcsolódó sajtótájékoztatón megtudhattuk, köztük mintegy 100 ezer magyar felhasználó is volt. Drajkó László kiemelte, hogy többek között az ő visszajelzéseiket is figyelembe vették a rendszer fejlesztése során, hogy az eredmény egy minél használhatóbb szoftver legyen. Ilyen újdonságok például a teljesen átalakított tálca, segítve a rendezettebb munkavégzést. A weboldalakról és dokumentumokról vagy akár a futó videókról miniatűr előnézet látható például. De az új Windows emellett gyorsabb indulást és leállást is ígér, segíti az otthoni hálózatok használatát (fájl- és nyomtatómegosztás), a multimédia tartalmak (fotók, videók) elérését és kezelését és még számos más újítást kínál.
A Windows 7 ötféle változatban jelent meg, ezekről korábbi hírünkben olvashattok. ■

hozzászólások (1)

ufodani
ufodani 2009.11.03. 12:38
Be fogok ruházni az Ultimate-re de nem most.Várok még h a most használt progijaim is kompatibilisek legyenek a 7-tel.Nem akarom a virtuális XP-t.Ez a supertálca nagyon komoly lehet no de majd késöbb.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.