Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Új Asus UL notebookok

Elegáns, vékony modellek akár 12 óra üzemidővel.

2009.11.09. 10:06 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Az ASUS egy manapság népszerű kulcsszó köré helyezte új notebook-szériájának képességeit, ez pedig az "unlimited", azaz határtalan. Az UL sorozatú gépek fő jellemzői ugyanis a határtalan hordozhatóság, akku üzemidő és funkcionalitás. Vegyük sorra, mit is kínálnak ezek a gépek:

    • A szálcsiszolt alumínium ház 24-26 mm vastagságú, tehát elegáns, vékony designról beszélhetünk.
    • Különböző megoldásokkal akár 12 órásra növelik az akku üzemidejét, mint például a Power4Gear erőforrás-vezérlő szoftver beállításai vagy bizonyos modelleknél a GraphiX Boost kapcsoló a videokártya kiválasztásához. Ez utóbbi egy külön gomb formájában érhető el a notebookon, és három mód között lehet váltani vele. Az erős GPU-t igénylő alkalmazásokhoz a gépben lévő, 512 MB DDR3-as memóriával rendelkező NVIDIA GeForce G210M videochipet kapcsolhatjuk be. Ha csak netezünk vagy például szöveget szerkesztünk, elegendő az alaplapi Intel GMA 4500MHD videochipre váltanunk, míg a harmadik üzemmódban a gép automatikusan vált a futó alkalmazásoktól függően.
    • A kiemelkedő teljesítményt Intel CULV Core 2 Duo (SU7300) processzor és az ASUS Turbo 33 technológiája, valamint DDR3 memória használata biztosítja. Emellett a BIOS-ban megtalálható ASUS Easy Overclock beállítással bárki könnyedén állíthat még a teljesítményen. Az említett Turbo 33 technológia 33%-kal gyorsabb rendszert ígér, a hardverelemek és a szoftverek összehangolásával. Turbo módra váltva a processzor órajele 1,3 GHz-ről 1,7 GHz-re nő. A beállítást a Power4Gear szoftverből érhetjük el.

    Többféle UL modell kerül a boltokba. Az UL20A 12,1"-os, az UL30A 13,3", az UL80AG 14", az UL50AG pedig 15,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melyek meghajtásáról az Intel GMA 4500MHD videochip gondoskodik. A 14"-os UL80VT és a 15,6"-os UL50VT modellek már a fent említett GeForce GPU-val vannak felszerelve. Mindegyik LED-es képernyőpanel felbontása 1366*768 pixel. A gépek kényelmes és elegáns, ún. "chiclet" billentyűzetet kaptak, a hangról pedig az Altec Lansing hangszórói gondoskodnak. Touchpadje többujjas vezérlést is lehetővé tesz. A gépek 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel kerülnek a boltokba. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.