Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Microsoft

Microsoft - 1 millió Xbox Live hozzáférést blokkoltak

A redmondi cég betartotta fenyegetését: akit kalózpéldányon kaptak, tiltottak.

2009.11.12. 13:45 | szerző: Retee | kategória: Konzol - Microsoft

Pár napja a Microsoft kénytelen volt közleményben reagálni a Call of Duty: Modern Warfare 2 miatt kitört botrányra, s akkor azt nyilatkozták, hogy akit kalózpéldánnyal kapnak el, azt azonnal tiltják. Nos, a redmondi óriás betartotta a szavát - persze ez nem csak a CoD-ra értendő, hanem mindenkire, aki buherált a konzollal, és nem eredeti példánnyal ment a Live-ra. A nem hivatalos hírek szerint több mint 1 millió hozzáférést tiltott ki az online felületről.
A Microsoft hazai képviseletétől is érkezett némi kiegészítés a hírhez. Ez alapján fontos megjegyezni, hogy nem gamertaget tiltanak le, hanem magát az Xbox 360 gépet. Így ha valaki a tiltást követően új gépet vásárol, és a korábbi winchesterét abba átteszi, akkor az eredményei nem vesznek el, folytathatja a játékot tovább. A fent jelzett számra vonatkozóan kiemelték, hogy az adat nem publikus, ezért nem erősítik azt meg. Egyúttal felhívják mindenkinek a figyelmét, hogy az online aukciós oldalakon bizonyára megjelennek majd olyanok, akik a letiltott gépet próbálják eladni, ezektől óvakodni kell. ■

hozzászólások (4)

warcat
warcat 2009.11.12. 18:23
Na azért ez mekkora üzleti húzás,keménykedünk és pózba vágjuk magunkat a kalózkodás ellen, és emellett beseprek egy rakat pénzt az új vételre kényszerített tulajoktól :)
gothmog
gothmog 2009.11.12. 18:41
Én azért nem sajnálom a letiltott tulajokat. Nem azért, mert illegális tartalmat birtokoltak (lásd alább az elvemet). Hanem, mert megvolt a figyelmeztetés előre, és akinek annyi esze volt, hogy ezek után is... az megérdemli. Mondjuk megfizette a hülyék adóját.

És félreértések elkerülése végett: azzal semmi bajom, ha valaki "kipróbálni" lekap egy játékot, mondjuk teszem azt pc-re, azután eldönti, hogy:
1. nagyon jó, kell: megveszem
2. ha már itt van, végigtolom, de nem nagy durranás; esetleg, ha később is lesz hozzá kedvem, és lemegy az ára, megveszem
3. nem tetszik, törlöm a fenébe, és hálát adok, hogy nem adtam ki érte azt a 10 lepedőt (konzolos címeknél még többet is)

Mondjuk azoknak viszont, akik, sokszor csúcsközeli számítógépek előtt ülve azon nyavalyognak, hogy drágák a játékok, nem telik rá (na ja, a gép meg az égből pottyant az ölébe, mi?...), és ők, különben is, elvből nem vesznek, mert nem támogatják a csúnya-gonosz kiadókat (rendszerint még nekik áll feljebb, és meg is szokták magyarázni a dolgot), na azoknak, amolyan "szentistvánosan":-) csuklóból mindkét kezet lekap, aztán játszanak, amivel tudnak>:-]
Corvus5
Corvus5 2009.11.12. 20:43
Ezért akadok fenn azon, amikor a PC-vel kapcsolatban mindig felmerül a warez téma... pontosabban azon, h csak ott merül fel. Ha 1 millió Xboxos játékos képes volt arra, h kalóz verzióval próbálkozzanak, amikor elég sanszos volt, h lebuknak, akkor mennyien lehetnek azokkal együtt, akik rendelkeznek és játszanak vele, de több eszük volt és nem mentek fel live-ra? Nesze neked warez=PC!
Playbahnosh
Playbahnosh 2009.11.13. 02:35
Valamelyik internetes portálon olvastam, hogy mostanra elért a dolog odáig, hogy SOKKAL többen töltenek le Xboxos warezt, mint PC-set. A Modern Warfare 2 és a FIFA 10 esetében majdnem másfélszer annyi Xboxos kalózpéldány "fogyott" mint PCs-ből. Lehet, hogy kacsa, de ki tudja...
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.