Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Háromszori világvége a mozikban

Angyalok, vámpírok és szadista gyilkosok is érkeznek idén a mozikba.

2010.01.07. 14:08 | szerző: Retee | kategória: Mozi

2010-ben rengeteg új és erősen várt film érkezik a magyarországi mozikba, most viszont szemezgessünk picit azon darabokból is, melyek kevesebb figyelmet kaptak a médiumokban - persze nem feltétlenül ok nélkül.

  • The Legion (Légió)
   A 2010 márciusában hazánkba érkező fantasy film alkotói valószínűleg megirigyelhették a SuperNatural világvégi népszerűségét, s ezért ők is feldolgozták egy egész estés alkotásban a témát. Az apokalipszist ezúttal azonban nem Lucifer, vagy egy másik démon, hanem az angyalok légiója (élükön Gabriellel) hozná el, Isten parancsára. A túlélés kulcsa pedig egy kis vidéki étkezdében rekedt csoporton múlik, akik váratlan segítséget kapnak egy arkangyaltól, Michaeltől (Paul Bettany) is.
   Trailer (18+):
  • Daybreakers
   A Spierig testvérek úgy tűnik, hogy elgondolkoztak a Penge folytatásán, s elképzelték, hogy mi történne, ha mégsem a "fényben járó" győz az első epizód végén. A Daybreakers című, az idei év elején mozikba kerülő filmben így 2019-re már kevesebb ember maradt a földön, mint vámpír, akik gyakorlatilag - Matrix-szerűen - csak konzervként tekintenek a humánokra. Egész addig, míg Edward Dalton (Ethan Hawke) kutató akcióba nem lép, és néhány embert maga mellé véve a vámpír főnök Sam Neil ellen nem fordul.
   Trailer:
  • The Crazies
   A sort pedig egy George A. Romero feldolgozással zárjuk, hisz 1973 után 2010-ben is a mozikba kerül a The Crazies. Egy békés amerikai kisvárosba vezet utunk, ahol mindenki boldogan tekeri a biciklijét a Main Streeten, egész addig, míg a város lakossága furcsán nem kezd viselkedni. A helyi seriff (Timothy Olyphant) először csak egy megvadult baseball szurkolót kénytelen lelőni, ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy ezzel koránt sincs vége megpróbáltatásainak. A városkában ugyanis szép lassan minden megőrül, ráadásul a járványtól rettegő kormányzat a katonasággal zárja el a kijáratokat, így a néhány megmaradt túlélő (élükön a seriffel) "házon Belül" kénytelen a túlélésért küzdeni. S bár a sztori talán nem túl eredeti, azért egy esélyt megérdemelhet a tavasszal érkező horror, melynek forgatókönyvet Scott Kosar (A gépész, Amityville Horror) írta.
   Trailer:

hozzászólások (10)

Balanses
Balanses 2010.01.07. 17:15
A Legion jó lenne ha nem Isten akarná elpusztítani a földet. Szerintem ez igy hülyeség. Olyan elmegy filmek. Szódával egy lakatlan szigeten.
Satanarchrist
Satanarchrist 2010.01.07. 20:29
Ha én készítek valamit, azt se szoktam tönkrebaszni. Max részegen. Lehet ebben a filmben isten is be van baszva.
Retee
Retee 2010.01.08. 13:43
Nem mintha a filmet védeném, de kissé viccesek a magyarázatok, ugyanis - amennyire én tudom - a keresztény tanokban az apokalipszis Isten parancsára történik. Ergo simán lehet a film szar mindenféle okokból, de a témát nem másították meg, csak átvették a Bibliából.
Balanses
Balanses 2010.01.09. 20:47
Az én Bibliai ismereteim kissé ködösek, de kétlem hogy azokban a keresztény tanokban Isten ilyen szörnyekkel végeztette volna-el a piszkos munkát. hanem asszem özönvízzel és ilyenekkel. Hacsak nem kölcsönözte őket Lucifertől a pokol legmélyebb bugyraiból.;-)
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.01.12. 20:52
akkor jöjjön az ötezredik özönvizes film, nem?

miért kell sekélyesnek lenni emberek? Isten nem küldhet szörnyeket? miért? le van írva, hogy ő nem? mennyetek már a picsába, biztos csak tudósok állíthatnak elő emberekből szörnyeket, ha meglátja a pápa szívrohamot kap és a Vatikán kieresztheti a fekete füstöt mi?

ugyan már, miért a francért kell ilyen baromsággal foglalkozni, szerintem már a trailerből is az látszik, hogy 1: ahogy Germinátor elmondta, ultraklisé a gyerek story. 2: szerintem baromi jó, amikor egy csapat kommersz parasztra/városi suhancra bíznak egy ilyesmi feladatot, hogy éld túl a napot kb., mert ennek sokkal élettelibb szaga van, mégha egy angyal is segít nekik, a zombis filmek is ezért szoktak bejönni, senkik állnak össze, akik nem is ismerik egymást, néha benyögnek valami velőset, mutatnak kis praktikát a szakmájukból aminek segítségével éppen tovább juthatnak/maradhatnak életben...szóval hangulatos a film. Trailer alapján. From dusk till dawn feelinges. csak itt gondolom nem a kis sehonnai étteremben lesznek a film alatt, hanem A-ból B-be mennek. Én személy szerint nagyon várom ezt a filmet, ennek ellenére minimálisak az elvárásaim, van egy olyan érzésem, hogy nem fogok csalódni.

A Vámpíros eredeti ötletet dolgoz fel, kíváncsi vagyok rá nagyon, az utolsóhoz meg kis comment:

"melynek forgatókönyvet Scott Kosar (A gépész, Amityville Horror) írta."

ez tök szép és jó, de egy feldolgozás lévén nem kurvára mindegy, hogy ki írja a forgatókönyvet? már volt egy forgatóköny, itt-ott biztosan megváltoztatta, hogy a mai világba implementjálja a történéseket, de akkora nagy szakirodalmárnak nem kell lenni, hogy ezt megtegye valaki, szóval ez a "feldícsérése" a forgatókönyvírónak szerintem nem kellett volna a cikkbe, mondhatni felesleges.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.