25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Holnaptól mozikban a Halálkeringő

Köves Krisztián Károly első nagyjátékfilmje Dobó Katával és Kern Andrással.

Írta: Dino

Január 14-én kerül a hazai mozikba Köves Krisztián Károly első nagyjátékfilmje a Halálkeringő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem berkein kívülről érkező rendező a hazánkban "hiánycikknek" számító thriller műfajához nyúlt, és mindezt olyan színészekkel valósította meg, mint Kern András, Dobó Kata, Lengyel Tamás, Mészáros Béla, valamint Ujlaki Dénes.
A történet színtere napjaink egyik lepusztult polgári lakása, ahol kokain és alkohol mámorában tengeti zűrös hétköznapjait a 9 hónapos terhes Elza (Dobó Kata). A megtört rendőrnő veszélyes szerelmi háromszögbe keveredik szintén rendőr férjével, Patrikkal (Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával, Alexszel (Lengyel Tamás). A helyzetet tovább bonyolítja, hogy megjelenik a lány rég nem látott, gyűlölt apja, Rusty (Kern András), a nyomozólegenda, aki miközben, saját bevallása szerint, Elza életét próbálja helyrebillenteni, szörnyű titokra bukkan...
A sajtóvetítés tanulságai alapján kissé merésznek tűnik "az első magyar thriller" megjelölés, hiszen a film inkább tekinthető műfaji próbálkozásnak, mintsem tényleges műfaji filmnek. Bár az alkotók tisztában vannak a thriller legfontosabb jegyeivel, sajnos legtöbbször rosszul, rossz helyen használják ezeket, aminek következtében az egyik legfontosabb tényező hiányzik filmjükből: a feszültség. A Halálkeringő hibáit azonban valamelyest kompenzálja az operatőri munka, a jól kivitelezett helyszín és néhány eltalált szituáció.
Mindezek ellenére és mindezek mellett Köves Krisztián Károly munkája értékelendő alkotás, hiszen az egysíkú magyar filmgyártás területén kevés ilyen műfaji próbálkozással találkozhatunk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!