Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Holnaptól mozikban a Halálkeringő

Köves Krisztián Károly első nagyjátékfilmje Dobó Katával és Kern Andrással.

2010.01.13. 10:34 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Január 14-én kerül a hazai mozikba Köves Krisztián Károly első nagyjátékfilmje a Halálkeringő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem berkein kívülről érkező rendező a hazánkban "hiánycikknek" számító thriller műfajához nyúlt, és mindezt olyan színészekkel valósította meg, mint Kern András, Dobó Kata, Lengyel Tamás, Mészáros Béla, valamint Ujlaki Dénes.
A történet színtere napjaink egyik lepusztult polgári lakása, ahol kokain és alkohol mámorában tengeti zűrös hétköznapjait a 9 hónapos terhes Elza (Dobó Kata). A megtört rendőrnő veszélyes szerelmi háromszögbe keveredik szintén rendőr férjével, Patrikkal (Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával, Alexszel (Lengyel Tamás). A helyzetet tovább bonyolítja, hogy megjelenik a lány rég nem látott, gyűlölt apja, Rusty (Kern András), a nyomozólegenda, aki miközben, saját bevallása szerint, Elza életét próbálja helyrebillenteni, szörnyű titokra bukkan...
A sajtóvetítés tanulságai alapján kissé merésznek tűnik "az első magyar thriller" megjelölés, hiszen a film inkább tekinthető műfaji próbálkozásnak, mintsem tényleges műfaji filmnek. Bár az alkotók tisztában vannak a thriller legfontosabb jegyeivel, sajnos legtöbbször rosszul, rossz helyen használják ezeket, aminek következtében az egyik legfontosabb tényező hiányzik filmjükből: a feszültség. A Halálkeringő hibáit azonban valamelyest kompenzálja az operatőri munka, a jól kivitelezett helyszín és néhány eltalált szituáció.
Mindezek ellenére és mindezek mellett Köves Krisztián Károly munkája értékelendő alkotás, hiszen az egysíkú magyar filmgyártás területén kevés ilyen műfaji próbálkozással találkozhatunk. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bejött a váltás a Resident Evil 7-nek?

Befutottak az első külföldi értékelések.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!