Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Flash Doktor – biztosítás a memóriakártyákra

Már hazánkban is elérhető az új biztosítás, mely segítségével adatainkat menthetjük.

2010.01.13. 17:45 | szerző: Retee | kategória: Egyéb

Január 1-től már megköthető az utazási irodákban és az interneten a Kürt Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. együttműködésével megvalósított első magyarországi adatbiztosítás, a Flash Doktor. A biztosítás flash típusú adathordozón tárolt adataink elvesztése esetén mentesít bennünket pár száz forint biztosítási díj ellenében az adatmentés több tízezer forintos költségétől.
Sajnos előfordul, hogy a nyaralás vége felé hibaüzenetet kapunk a digitális fényképezőgépünktől vagy a videokameránktól, és a memóriakártyán megörökített több száz kép vagy videó többé nem elérhető. Ez nem is annyira rendkívüli eset, hiszen a flash típusú memóriakártyák, amelyeken a digitális fényképezőgépek, kamerák a képeket, adatokat rögzítik, kialakításuk, technológiájuk következtében előbb-utóbb tönkremennek. Ha pedig ez történik, általában nincs fedezet egy komoly cég megfizetésére, és így rengeteg számunkra értékes adat veszik el. A megoldás, mint annyi más hasonló esetben, a biztosítás, és ezért érhető el immár a Flash Doktor, amely egyszerű és olcsó megoldás az ilyen adatvesztések kezelésére. A súlyos tízezrek helyett csupán néhány száz forintos biztosítási díj ellenében kapjuk vissza elveszett értékeinket.
A biztosítás online alkuszokon keresztül vagy utazási irodákban is megköthető, illetve akár önálló termékként is különleges eseményekhez (például: esküvő, gyermek születése). Ha megtörténik a baj, nincs más dolgunk, mint felhívni a kárrendezőt, és a biztosító fedezi az adatmentés költségeit. A meghibásodott memóriakártyát a cég adatmentő szakemberi veszik kezelésbe, akik 20 éves tapasztalatukat vetik latba, hogy visszakaphassuk legkedvesebb emlékeinket.
A szolgáltatást kifejlesztők terveik szerint a közeljövőben az otthonainkban vagy munkánk során használt további adattárolók meghibásodásaira is kialakítanak biztosításokat, ilyenek például a számítógépekben, laptopokban és szórakoztató elektronikai készülékekben található merevlemezek. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.