Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Hét millióból 18 milliárd - Mennyit is ér egy cég?

Sikertörténet a Blizzard főszerelésével.

2010.01.20. 00:04 | szerző: Madrac | kategória: Üzleti

1995-ben a Blizzardot megvette a Davidson & Associates befektetési cég, hétmillió dollárt fizetve a fejlesztő stúdióért. Mikor ezt hallotta az Activision főnöke, Bobby Kotick, egyszerűen őrületnek nevezte a dolgot. "Elment az eszetek? Csak egy szerződéses fejlesztőcsapat! Lehet ott van nekik a Warcraft, de mást nem tudnak felmutatni. És ti hétmilliót fizettetek érte! Ez őrület!" - mondta annak idején. Aztán eltelt tizenkét év és az Activision és a Blizzard egyesült, egy 18,8 milliárd dolláros szerződés keretében... ■

hozzászólások (4)

EnforcerHUN
EnforcerHUN 2010.01.20. 06:08
lol:-D
De előre a rosseb sem tudja megmondani hogy milesz holnap:-D
AstorAnt
AstorAnt 2010.01.20. 08:38
Ugyan ez nem tudom mióta hír, de nem nem leszek szőrszálhasogató:D
De amúgy meg teljesen igaza volt, mert tényleg nem volt nekik más mint a Warcraft(na meg egy balckthorn, de az most mind1), és akkoriban a játékpiacban bár volt pénz, de töredéke a mostaninak.Gyakorlatilag a casual gamer réteg alig létezett(plusz aki volt, annak kimerült a játék az aknakeresőben), és a hc játékosok száma is elenyésző volt.Folytathatnám még ott hogy a játékipar fellendülésében óriási szerepe volt az internetnek(akármennyire is nőtt a kalózkodás száma is egyúttal), de totál felesleges lenne még tetézni a tényeket(infláció, drasztikus megnövekedése mind a projekteknek, mind pedig a cég anyagi értékének, stb.), mivel a vak is látja hogy akkoriban az Activision főnöke teljesen jól látta a dolgot.
Végülis az Activision még mindig a játékipar egyik legmeghatározóbb szereplője, és még mindig ugyanaz az ember ül a főnöki székben:)
Retee
Retee 2010.01.20. 11:07
Sikersztori, kár hogy a vége már nem olyan szép. A Blizzard kb 10 éve már csak a régi pecsenyéket sütögeti, nincs bennük semmi művészi hajlam, ami más csapatoknál igen, hogy valami újat tegyenek le az asztalra. Úgy, ahogy a 90-es évek közepén csinálták. Persze várom a StarCraft 2-őt, a Diablo 3-at, meg majd a Warcraft 4-et is, de azért illene lassan valami tök újba is belefogni - ami alatt nem MMO-t értek.
Gobiakos
Gobiakos 2010.01.20. 12:55
Hejjj, a Blackthorn mekkora jó játék volt máááár! Imádtam! :-D
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.