Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Google, Dell, MSI - tablet háború?

Az Apple iPadje mellett három újabb cég is belépne a ringbe.

2010.02.05. 08:51 | szerző: Retee | kategória: Hardver

Az Apple iPadjét ugyan elég sokan kifigurázták az elmúlt napokban, de a céget ez különösebben nem zavarja a fejlesztésben, és úgy tűnik, hogy a konkurenciát sem. A Google például a HTC-vel szövetséget kötve dolgozik a saját tabletjén, mely gépezet a Chrome operációs rendszert fogja használni. A keresőóriás sajnos egyelőre még túl sok információt nem osztott meg a nagyérdeművel, de egy videó kikerült a Youtube-ra, mely némi betekintést enged a Google víziójába.

Ezzel szemben az MSI már kész válaszokkal érkezett: 10 colos, és természetesen érintőképernyős tablet, melyet az Android operációs rendszer vezérel - az MSI tehát konkurencia ide, vagy oda, szintén a Google-hoz fordult segítségért. A 2010 második felében érkező MSI tablet kereken 500 dollárért vásárolható majd meg, és az első hírek szerint nem épp az iPad konkurensének készül, mivel a felhasznált mobilos operációs rendszer - még ha a kijelzőért egy NVIDIA kártya is felel - nem feltétlenül tudja felvenni a versenyt az Apple kütyüjével. S bár a processzora nem marad el jelentősen az iPad lehetőségeitől, a megjelenítés terén elemzők szerint nem lesz képes harcba szállni almáékkal.

A Dell viszont már keményebb harcos lehet, igaz ők az 5 collal a méreteket kissé visszafogták, ám képességek terén a Mini 5 keményen odasózhat az Ipadnek, ráadásul a gyártó szerint az apróbb méret egyáltalán nem hátrány hordozhatóság szempontjából. Az egyelőre félhivatalos gépet viszont egy 1GHz-es Snapdragon processzor hajtja meg, míg a rendszert az Android 1.6 kezeli, emellett pedig 5 megapixeles kamerával, Wi-Fi, Bluetooth és 3G-vel lesz felszerelve. Árát ezer dollár körülire tervezik, ám mivel ezek csak félhivatalos információk, így várjuk meg előbb a pontos bejelentést.

Forrás: Mobilize.hu

hozzászólások (1)

AstorAnt
AstorAnt 2010.02.05. 11:04
Bár én nem vagyok oda ezekért a tablet "kütyükért", de számomra a dell terméke tűnik a legéletképesebbnek.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.