Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Jön a Windows Mobil 7

Steve Ballmer jelentette be a Microsoft új mobilos operációs rendszerét.

2010.02.16. 06:33 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Mobile World Congress szakkiállításon mutatta be Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a Windows telefonok új generációját, a Windows Phone 7 Series-t. Az új platform kapcsán a Microsoft azt ígéri, hogy alapjaiban új szemlélettel közelíti meg a mobiltelefonok szoftverének kérdését. A tervezés alapja egy olyan új rendszer, amely a telefon egészére hatással van a vizuálisan megjelenéstől a funkciókon át a hardverek integrációjáig. A Start képernyőn például folyamatosan frissített “élő mozaikok” hívják fel a figyelmet más felhasználók tartalmaira. Ez azt jelenti, hogy ha valaki létrehoz egy mozaikot valamely ismerőse számára, akkor azonnal láthatja az illető legfrissebb képeit vagy bejegyzéseit, elég, ha rápillant a Start képernyőre.
Minden Windows Phone 7 telefon rendelkezni fog a “Bing” gombbal, amely közvetlen hozzáférést nyújt a keresési funkcióhoz, bármit is csinálunk épp a telefonon. Az új rendszer hat speciális központtal rendelkezik, amelyek lefedik azokat a területeket, amelyek a legjobban érdeklik az embereket:
Emberek: A központ egy helyre gyűjti össze a felhasználókkal kapcsolatos információkat, például a közösségi portálokra írt bejegyzéseiket vagy oda feltöltött fotóikat. Emellett lehetővé teszi a Facebook- és Windows Live státuszok egyidejű frissítését is.
Képek: Egy lépésre egyszerűsíti le a fotók és a videók közösségi oldalakon való megosztását. Emellett egy helyre gyűjti össze a felhasználó interneten vagy számítógépen található ilyen jellegű tartalmait, így a teljes gyűjtemény egy helyen tekinthető meg.
Játékok: A központban Xbox LIVE játékok és Spotlight feed is található, valamint megtekinthető a játékos avatárja, “Achievement”-jei és profilja.
Zene + Videó: A központ a Zune tulajdonságait örökölte meg: a PC-s tartalmakat, az online zeneszolgáltatást, valamint a beépített FM rádiót. A tartalmak lejátszása egyszerű és könnyen irányítható lesz.
Piactér: A központ segítségével könnyedén megtalálhatók és beszerezhetők a különféle alkalmazások és játékok.
Iroda: Az Office, a OneNote és a Sharepoint Workspace alkalmazások segítségével a felhasználók megtekinthetek, szerkeszthetik és megoszthatják dokumentumaikat, az Outlook Mobile-lal pedig útközben is munkaképesek és produktívak maradhatnak. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.