Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Lezajlott a X. Challenge24 újabb előválogatója

Április 30-án rendezik meg a BME-n a budapesti döntőt.

2010.03.01. 14:21 | szerző: Retee | kategória: Egyéb

Sikeresen lezajlott február 27-én a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete által rendezett X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes előválogatója. A 7 feladatot legsikeresebben a Warm Apple Pie - Charles University nevű szlovák csapat teljesítette, míg a legeredményesebb magyar csapat, a BdA = 0, a nyolcadik helyen végzett. Az április 30. és május 2. között megrendezésre kerülő döntőre a tavalyi döntő első 3 csapata mellet a legjobb 27 csapatot hívják meg a szervezők. A X. Challenge24 jubileumi megmérettetésre háromfős csapatok jelentkezhettek a világ minden tájáról, a regisztráció február 23-án zárult. Az online erőpróbának több száz csapat vágott neki a világ országainak több mint negyedéből és az Antarktiszon kívül az összes kontinens képviseltette magát Európa egyik legrangosabb programozó versenyén. A csapatok február 28-án, szombaton reggel 10 órakor kezdhették el a feladatok megoldását, amelyre pontosan 5 órájuk volt. A verseny korábbi kiírásaihoz hasonlóan nem volt megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan.
A Challenge24 következő és egyben utolsó állomásának, a 24 órás budapesti döntőnek április 30 - május 2. között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad otthont. Itt a versenyzőknek egy meglehetősen összetett problémával kell 24 óra alatt megbirkózniuk. ■

hozzászólások (0)

további hírek

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.