Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Egy hét múlva indul a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Április 8-18. között kerül megrendezésre Magyarország egyik legszínvonalasabb filmes eseménye.

2010.04.01. 16:00 | szerző: helti | kategória: Mozi

Április 8-án útjára indul a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A nézők a megszokott budapesti mozikban (Uránia, KINO, Toldi, Örökmozgó) a legkülönfélébb műfajú filmek közül válogathatnak.
A végleges programba 25 ország 61 alkotása került, amelyeket 9 különböző szekcióban mutatnak be.
A Versenyben című blokkba kerültek idén is a fesztivál fődíjára, a Hullámtörők-díjra pályázó alkotások. A Tigris éve címmel ebben az évben külön blokkot kaptak a kínai filmek, a Családi kötelék szekcióban olyan filmeket láthatunk, amelyek a rokoni, baráti és szerelmi kapcsolatok összetettségét, örömeit és konfliktusait boncolgatják. A Különös történetek között változatos hangvételű, egyedi és meghökkentő alkotásokat találunk. A Francia zátonyok szekcióba – a budapesti Francia Intézet révén – a francia filmtermés legjava került. A sötét oldal filmjei a bűn témáját járják körül, Animáció 1.0 címmel pedig pár év kihagyás után ismét külön blokkot kaptak az animációs filmek. A dokumentumfilmek szerelmeseinek idén a Filmdokk szekció kedvez, a Zene mindenkinek blokkban pedig az áldokumentumfilmtől kezdve a legkülönfélébb zenei témájú alkotások közül szemezgethetünk.
A Titanic 2010-ben is különleges filmekkel, színes, színvonalas és változatos programokkal várja az érdeklődőket a négy budapesti mozi valamelyikébe. Továbbá azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a legtöbb bemutatásra kerülő alkotást Magyarországon kizárólag a fesztivál 10 napja alatt lehet majd megtekinteni. ■

Forrás: Titanic sajtó

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.