Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Holland film kapta a 17. Titanic Filmfesztivál fődíját

Esther Rots A bőrön is áthatol c. filmje nyerte el a 10.000 euró értékű Hullámtörő-díjat.

2010.04.19. 16:00 | szerző: helti | kategória: Mozi

Április 18-án véget ért a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Egy nappal korábban, az ünnepélyes záró gálán, kihirdették az idei mustra díjnyertes alkotásait. A nézők szavazatai alapján ezúttal Wes Anderson animációs filmje, A fantasztikus Róka úr lett a közönségdíjas alkotás. A dobogó második fokát a francia Rémi Bezancon szeretnivaló filmje a Hátra lévő életed első napja foglalta el, míg a harmadik legtöbb voksot A Vörös Kápolna c. dán dokumentarista alkotás kapta.
A Diákzsűri idén Asghar Farhadi Elly története c. munkáját jutalmazta díjával, mert véleményük szerint a film „kiválóan reflektál a férfi és női kapcsolatok társadalmi vetületeire egy sokszereplős, jól működő zárt szituációs drámán keresztül”.
A Titanic fődíját, a Hullámtörők-díjat, a háromtagú zsűri (Tiina Lock, Nick James, Gothár Péter) hosszas vita után végül a holland Esther Rots A bőrön is áthatol c. filmjének ítélte oda. Elmondásuk szerint mind a kilenc versenyfilm rendkívül erős alkotás volt, emiatt született meg nehezen a végső döntés. Nick James szerint a díj odaítélésekor azt tartották szem előtt, hogy azt egy olyan elsőfilmes alkotónak adják, akinek filmje témaválasztását és esztétikai megvalósítását tekintve is merészségről tesz tanúbizonyságot.
A 17. Titanic Filmfesztiválon 2010-ben bemutatott - többségében a hazai forgalmazást sajnálatos módon elkerülő - alkotásokat 13 500 néző tekintette meg a mustra 10 napja alatt. A legnépszerűbb filmek a következők voltak: A fantasztikus Róka úr, Metropia, A Vörös Kápolna, Asszony zongora nélkül, Ésszerű megoldás, Perzsa macskák, Emlékeim nyomában, Tágra nyílt szemek, Szerelem és halál egyenlete, Parking, Érzelmi pótlék, Menedék, Szimbólum, Szép kis szakítás, 35 pohár rum. ■

Forrás: Titanic sajtóiroda

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.