Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megújul a Messenger

Rengeteg új funkciót kap a néhány hónap múlva érkező új Messenger.

2010.05.04. 12:55 | szerző: Retee | kategória: Egyéb

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója egy egyetemistáknak szervezett fórum keretében mutatta be a Windows Live Messenger új változatát. Az új Messenger összegyűjti a közösségi hálózatok – pl. a Facebook, a MySpace és a LinkedIn – frissítéseit, és lehetővé teszi, hogy a barátok közvetlenül a programból osszák meg tartalmaikat, kommenteljenek és küldjék el üzeneteiket. Sőt, az új szolgáltatással azon webhelyek frissítései is követhetők, amelyeknek mi nem is vagyunk jelen, csak ismerőseink. Így akár a Flickr, a Zune, vagy a YouTube legfrissebb információit is a Messengeren belül követhető. Most pedig lássuk a további újításokat:

  • Nagy felbontású videochat – Az új Messenger teljes képernyős, nagy felbontású videochat funkciót kínál. A felhasználó akár játék vagy fotómegosztás közben is valós időben társaloghat videón keresztül barátaival.
  • Bing eredmények integrálása – A Bing keresési eredményeinek integrálása révén a beszélgetőablak elhagyása nélkül könnyen megtalálhatók és a beszélgetésbe illeszthetők a keresett fotók és videók.
  • Messenger Connect – Segítségével bármely webhelyet a Messengerbe illeszthetünk és megoszthatunk csetelés közben. A barátai szintén a Messengerben értesülhetnek a felhasználó különböző webhelyeken elhelyezett frissítéseiről anélkül, hogy saját fiókot vagy hálózatot kellene létrehozniuk ezeken a helyeken.
  • Social Highlights – Az új nézet a „kedvenc” személyek köré rendezi a közösségi frissítéseket, és a rájuk vonatkozó új információkat jeleníti meg a lista elején.
  • Egységes címlista – A hálózatok és a frissítések összefogása mellett az új Messenger összevonja az egyes személyek különböző fiókjaihoz tartozó kapcsolattartási adatokat, amelyek így egyetlen helyen lesznek megtalálhatók.
  • Összehangolt állapotfrissítések – Automatikusan átvezethető a Messengerben végrehajtott állapotfrissítés a többi hálózatra, vagy fordítva.
  • Messenger a népszerű okostelefonokhoz – Az új Messenger Windows Phone-ra, iPhone-ra és más felső kategóriás okostelefonokra is telepíthető, így útközben is bármikor hozzáférhetünk a címtárhoz, ellenőrizhetjük a közösségi frissítéseket, társalgást kezdeményezhetünk, vagy akár megoszthatjuk fotóinkat.
  • Videoüzenet: Ha az elérni kívánt partner nem tartózkodik számítógépközelben, a mobiltelefonok esetén használatos hangüzenetekhez hasonlóan, egy videoüzenetet hagyhatunk számára, amit következő bejelentkezése esetén megtekinthet.
  • Hotmail kapcsolat: az a több mint 200 milliós felhasználó csoport amelynek tagjai egyaránt használják a Hotmail és a Messenger szolgáltatásokat, a beérkezett üzeneteik olvasása közben láthatják, hogy melyik partnerük van online, illetve azonnali beszélgetést is indíthatnak.
  • Adatvédelem: három, könnyen kezelhető adatvédelmi profil, amelyek kiválasztásával a felhasználók meghatározhatják, hogy melyek a nyilvános illetve a bizalmas dokumentumaik, személyes adataik.
  • Kapcsolatok rendezése: Létrehozhatunk különféle elnevezésű kontaktcsoportokat (barátok, család, munkatársak) így egyszerűsíthetik vagy meggyorsíthatják a kommunikációt.
  • Kategóriák szerinti elérhetőség: egyéni igények szerint meghatározható, hogy a kontakcsoportok közül melyek számára publikus a felhasználó online jelenléte és kik azok akik előtt ez rejtve marad

  A megújult Windows Live Messenger néhány hónapon belül letölthetővé is válik. ■

hozzászólások (2)

Dilikutya
Dilikutya 2010.05.04. 21:00
Lefogadom, hogy tetűlassú lesz.
asas01
asas01 2010.05.04. 21:21
Mi lenne, ha inkább visszahoznák a megosztási mappát, ami az MSN egyetlen értelmes funkciója volt?
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.