Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Az LG Blu-ray és házimozi újdonságai

Két házimozi rendszer és egy Blu-ray lejátszó érkezik.

2010.05.14. 10:10 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Több új házimozi termékről érkezett bejelentés a napokban az LG-től, ezeket foglaljuk most össze hírünkben.
Az LG HR500 egy Blu-ray lejátszó, melyet azonban számos extra funkcióval vérteztek fel. Két DVB-T TV-tunert építettek bele, melyeknek köszönhetően miközben egy digitális tévécsatornát nézünk, egy másikat rögzíthetjük is a beépített 250 GB kapacitású merevlemezre. Blu-ray lejátszás közben pedig akár két digitális tévéadó műsorát is felvehetjük a winchesterre. Természetesen a tévéadás késleltetett nézésére is lehetőséget ad a beépített winchester, melyen amúgy akár 85 órányi HD felvételt tárolhatunk. A HR500-on USB port is található, erre például pendrive-ot vagy külső winchestert kötve növelhetjük a tárolókapacitást. A Blu-ray lejátszóval akár DivX HD vagy MKV formátumú file-okat is megnézhetünk. Mindezen felül wifit is beépítettek az eszközbe, így az internetre csatlakozva hozzáférhetünk a BD Live tartalmakhoz (ezekhez 1 GB belső memória áll rendelkezésre, de memóriával tovább bővíthetjük) vagy a YouTube videóihoz, de az otthoni hálózat DLNA kompatibilis eszközeiről is lejátszhatunk multimédia tartalmakat. A HR500 Blu-ray lejátszó ajánlott fogyasztói ára 129990 forint.
Az LG HB45E egy kompakt, 2.1 csatornás házimozi rendszer, melynek függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhető központi egységében az erősítő mellett Blu-ray lejátszót is találunk. A 400 watt összteljesítményű rendszer egy mélynyomót és két, fekete talpakon álló hangszórót tartalmaz. Az álló hangsugárzók felső része elforgatható, így a közvetlenül felénk jövők mellett a falakra irányított, onnan visszaverődő hanghullámok nagyobb teret adnak a hangnak. A Blu-ray lejátszó wifi kapcsolattal is rendelkezik, így az előbb említett HR500-hoz hasonlóan hozzáférhetünk BD Live tartalomhoz, YouTube videókhoz vagy otthoni DLNA szervereinkhez is róla, de külső merevlemezről is lejátszhatunk DivX HD vagy MKV formátumú file-okat. A házimozi rendszer ára 139990 Ft.
Végül az LG HB965TZ egy összesen 1100 watt teljesítményű 5.1-es hangszórórendszerből és egy Blu-ray lejátszó központi egységből áll, és ez is biztosítja mindazon funkciókat, mint az előbb ismertetett eszközök (wifitől MKV-ig). A mindössze 29 mm vastagságú hangfalak állványra helyezhetők vagy falra szerelhetők. A két HDMI csatlakozásra HDTV mellett más eszközt, például játékkonzolt is ráköthetünk. A HB965TZ ajánlott végfelhasználói ára 199990 Ft. ■

előző
következő
Az LG Blu-ray és házimozi újdonságai
Az LG Blu-ray és házimozi újdonságaiAz LG Blu-ray és házimozi újdonságaiAz LG Blu-ray és házimozi újdonságai

hozzászólások (3)

GustyX
GustyX 2010.05.14. 12:15
Minden álmom egy ilyen BR-es házimozi, hatalmas plazma TV-vel :). Remélem valamikor összejön majd.
Dino
Dino 2010.05.14. 12:30
GustyX: á, egy Full-HD projektor az igazi! ;)
Germinator
Germinator 2010.05.14. 16:07
Azt kell hogy mondjam, hogy ez nem is annyira drága. Nem rossz!
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.