Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Zene

Deluxe kiadást kap a The Cure Disintegration albuma

A háromlemezes változat mellé a weben is találunk extrákat.

2010.05.21. 13:26 | szerző: Dino | kategória: Zene

A közelmúltban nagy divatja lett – elsősorban a nevesebb, több évtizedes múlttal rendelkező együttesek körében –, hogy újra kiadják korábbi lemezeiket. Ez minimum újramasterelt változatot jelent, de legtöbbször számos extrával egészítik ki a klasszikus verziót. Az extra jelenthet korábban kiadatlan számokat vagy koncertverziókat – jellemzően egy második korongon –, esetleg az egész albumot 5.1-es Dolby Digital vagy DTS keverésben (DVD-n vagy esetleg SACD formátumban), kis könyvet eddig nem látott fotókkal, vagy ezek valamilyen arányú keverékét. Az együttesekért rajongó gyűjtőknek ez egyszerre lehet jó és rossz hír is, hiszen nagyszerű kiadványokhoz juthatnak hozzá, de ugyanakkor érezhetik azt is, hogy részben ugyanazért adnak ki pénzt, amit már egyszer megvettek. Személy szerint én is így vagyok vele, jól meggondolom, melyik lemezt cserélem le az új változatra, de például a Depeche Mode vagy az R.E.M. egyes újrakiadásaival igényes kivitelű, nagyon jó verziókhoz jutottam hozzá, az 5.1-es keverések sok esetben nagyon jól sikerültek.
Pár évvel ezelőtt egy másik nagy kedvencem, az 1976-ban alapított The Cure is megkezdte albumainak újrakiadását. A Deluxe Edition fedőnevű változatok digipackes csomagolást és plasztik védőborítót kaptak, az első lemez az eredeti album újramasterelt változatát, a második pedig vegyesen demókat, koncertfelvételeket és egyéb ritka felvételeket tartalmazott. Mostanra értek el személyes kedvencemhez, a Disintegrationhöz, mely annak idején – az 1989-es megjelenést követően – a kiadó félelmei ellenére nagy üzleti siker is lett. A jövő héten megjelenő Deluxe kiadás ráadásul ezúttal nem két, hanem három lemezt tartalmaz. A második korongra 20 szám került (főként instrumentális demók), a harmadikon pedig az Entreat Plus: Live at Wembley 1989 koncertfelvételt kapjuk, amely az album 12 számának koncertverzióját takarja. Az új megjelenéshez külön website is készült, mely bár irtóra megeszi a processzort, első ránézésre még jópofának is nevezhető, ugyanakkor – és ez a legfontosabb – további extra tartalmat is találunk rajta. Alternative Rarities címszó alatt húsz olyan 1988-89 közötti számot hallgathatunk meg, amely már nem került a Deluxe kiadásra, emellett pedig a három korong 3-3 számába van lehetőségünk belehallgatni. Május 24-étől pedig egy koncert is meghallgatható lesz még a site-on. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.