Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Steve Ballmer nem aggódik a Microsoft értéke miatt

A statisztikák szerint a Microsoft értéke a felére csökkent tíz év alatt; az Apple előz; Ballmer bízik a jövőben.

2010.05.27. 14:16 | szerző: Retee | kategória: Üzleti

2000-ben, mikor Steve Ballmer átvette Bill Gatestől a Microsoft igazgatói tisztségét, a cég még kereken 556 milliárd dollárt ért, mely mára körülbelül a felére, 219 milliárd dollárra csökkent. A redmondi cég számára az pedig külön aggasztó lehet, hogy az Apple gyakorlatilag beérte őket, s ők tíz év alatt 15,6-ról, 221 milliárd dollárra növelték a vállalat értékét. Ez persze érezhető is, hiszen manapság már a Microsoft sem tölt be olyan domináns szerepet az informatikában, mint néhány éve, ám Steve Ballmer így is pozitívnak látja a jövőt, és mint mondta, a cég a jövőben az új arculat és új termékek által megszilárdíthatja vezető helyét a technológiában. Ezzel viszont nem árt sietniük, hiszen a legutóbbi pénzügyi jelentés szerint 14,5 milliárdos bevételük mellé 4,1 milliárdos nyereséget könyvelhettek el, míg az Apple ugyanezen időszakban 13,5 milliárdos bevételt szerzett, melyből 3,07 milliárd dollár volt a haszon.
Az elemzők szerint a Microsoft ugyanakkor nem nagyon tud mit kezdeni az új technológiákkal, s az utóbbi évek nagy üzleteiből így rendre kimaradtak. Mert míg a konzolok piacán igen szépen szerepel az Xbox, addig a mobilos rendszerük, de a Zune is igen nagyot bukott.
Valószínűleg nem véletlen tehát, hogy a cég például teljes mértékben megújítja mobilos operációs rendszerét, és a Windows Phone 7 már valóban képes lehet arra, hogy harcba szálljon az Apple iPhone-ja, illetve a Google Androidja ellen. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.