Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Steve Ballmer nem aggódik a Microsoft értéke miatt

A statisztikák szerint a Microsoft értéke a felére csökkent tíz év alatt; az Apple előz; Ballmer bízik a jövőben.

2010.05.27. 14:16 | szerző: Retee | kategória: Üzleti

2000-ben, mikor Steve Ballmer átvette Bill Gatestől a Microsoft igazgatói tisztségét, a cég még kereken 556 milliárd dollárt ért, mely mára körülbelül a felére, 219 milliárd dollárra csökkent. A redmondi cég számára az pedig külön aggasztó lehet, hogy az Apple gyakorlatilag beérte őket, s ők tíz év alatt 15,6-ról, 221 milliárd dollárra növelték a vállalat értékét. Ez persze érezhető is, hiszen manapság már a Microsoft sem tölt be olyan domináns szerepet az informatikában, mint néhány éve, ám Steve Ballmer így is pozitívnak látja a jövőt, és mint mondta, a cég a jövőben az új arculat és új termékek által megszilárdíthatja vezető helyét a technológiában. Ezzel viszont nem árt sietniük, hiszen a legutóbbi pénzügyi jelentés szerint 14,5 milliárdos bevételük mellé 4,1 milliárdos nyereséget könyvelhettek el, míg az Apple ugyanezen időszakban 13,5 milliárdos bevételt szerzett, melyből 3,07 milliárd dollár volt a haszon.
Az elemzők szerint a Microsoft ugyanakkor nem nagyon tud mit kezdeni az új technológiákkal, s az utóbbi évek nagy üzleteiből így rendre kimaradtak. Mert míg a konzolok piacán igen szépen szerepel az Xbox, addig a mobilos rendszerük, de a Zune is igen nagyot bukott.
Valószínűleg nem véletlen tehát, hogy a cég például teljes mértékben megújítja mobilos operációs rendszerét, és a Windows Phone 7 már valóban képes lehet arra, hogy harcba szálljon az Apple iPhone-ja, illetve a Google Androidja ellen. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.