Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Peter Jackson rendezheti a Hobbitot

A Gyűrűk ura előzmény filmnek tegnap óta nincs rendezője, ám könnyen lehet, hogy Peter Jackson személyében gyorsan megtalálták az utódot.

2010.06.01. 14:10 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Némi probléma adódott a Gyűrűk ura előzménytörténet, a Hobbit film kapcsán, hiszen tegnap eldőlt, Guillermo del Toro visszalép a rendezői széktől. Mindössze egy nap kellett azonban hozzá, hogy egy befusson egy új, potenciális jelölt, méghozzá Peter Jackson (Gyűrűk ura trilógia, District 9). Jackson amúgy is a film egyik producere, s mint elmondta, nagyon sajnálja, hogy del Toro kilépett (bár a forgatókönyv megírásában továbbra is segít), főleg mert nem túl optimális egy filmet akkor átvennie egy új rendezőnek, mikor már kiválasztották a színészeket, a helyszíneket és aláírtak minden szerződést. ■

hozzászólások (6)

Germinator
Germinator 2010.06.01. 14:21
Hát egészen pontosan del Toro azért lépett vissza, mert az MGM filmstúdió csődbe ment (javítsatok ki, ha), és emiatt totál bizonytalanná vált, hogy mikor lehet elkészíteni a filmet. Már eleve 2012 végére datálták az első rész premierjét, erre kiderült, hogy lehet, hogy még azt is el kell tolni minimum 1 évvel. És - ezt Dealer írta, tőle tudom - del Toronak a forgatás idejére Új-Zélandra kellett volna költöznie, de ha tényleg csak sok-sok év múlva készülhet el, az neki nagyon rosszul jött volna más filmtervei miatt.

Nem a film körül van baj, hanem a filmstúdió csődje tett keresztbe a projektnek. Ugyanez van egyébként a James Bond-franchise-zal is, az új filmnek idén kellett volna jönnie, ehhez képest az sem biztos, hogy lesz új film.
Gobiakos
Gobiakos 2010.06.01. 14:27
Így van.

"Del Toro eredetileg 3 évre kötelezte el magát a projektnek - három évig élt volna Új-Zélandon -, de a jelenlegi halogatásoknak, bizonytalanságoknak köszönhetően ez az idő akár a duplájára is dagadhat, amit sajnos ő nem engedhet meg magának, mivel számos egyéb olyan projekt sorakozik a naptárában, aminek elkötelezte magát."

forrás: aeonflux.freeblog.hu
balays82
balays82 2010.06.01. 14:30
Értem, kösz az infót. Nem is tudtam, hogy a MGM-nek köze van a Hobbithoz, azt hittem ezt is a New Line készíti, mint a LoTR trilógiát. Közben megnéztem, hogy a Hobbit közös produkció lett volna. Az biztos, hogy ez nem túl jó hír, még szerencse, hogy több lábon áll a film. A MGM elég nagy veszteség lenne, de ők már évek óta csak vergődnek.
Hofi
Hofi 2010.06.01. 22:15
Peter Jackson csak jót tehet a filmnek. Ha hozza a LOTR színvonalát, már megérte!
-T0ng-
-T0ng- 2010.06.02. 08:07
Az MGM egyenlőre még él, bár nagyon a szakadék szélén áll. Nagy a tartozása és minden a hitelezőin múlik. Március 13.-án a stúdió nekikezdett egy új stratégiának, hogy potenciális partnert/partnercéget találjon. Ha a terv bejön nekik, annyi ideig még képesek lesznek életben maradni, hogy nagy dobásokat hozzanak a mozikba.

Én nagyon aggódom az MGM miatt, főleg hogy ők a James Bond filmek tulajdonosai és így most az is veszélyben van. Remélem kilábalnak belőle, vagy megveszi a jogokat egy arra érdemesebb cég.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.