Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hegyalja - a délutáni program

A fesztivál melletti színházban a Metallica egyik gitárja is megtekinthető lesz.

2010.06.03. 12:29 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

Idén is igyekeznek Hegyalja rendezői, hogy az esti koncertekig senki se unatkozzon, így most is több délutáni programot szerveznek a fesztiválra. Így a programok sora egész a tokaji Paulay Ede Színházig ér, amit Szalóki Ági választott esti fellépése helyszínének. Délután pedig: víz (akár kenuval), bor, Badár és társai, és beszélgetések Tokaj határában, a fesztiválon.
De idén amúgy is érdemes ellátogatni a színházba, hiszen rock-relikviák - többek között a Metallica gitárja tekinthető meg itt - és 11 db, 2 méter magas, festett gitárszobor várja a borospincék felfedezésében elfáradtakat. A szobrokat - többek között - Kőhalmi Zoltán, Geszti Péter és a szentendrei A fesztivál területén pedig a koncertek között Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán, Aranyosi Péter és Beliczai Balázs stand-up komédiások lépnek fel a Jager-sátorban.
A Zöld Sátorban további beszélgetések várják a fesztiválozókat: mindenképpen ajánljuk Szabó Gergelyt (akit az internetről sokan Hírbehozóként ismernek), a Webisztán blog szerkesztőjét: vele a web 2.0-ról, közösségi szájtokról, közös alkotásról lehet majd társalogni.
Tíz éve vonult le a Tiszán az a ciánszennyeződés, amit Magyarország egyik legnagyobb környezeti katasztrófájaként tartunk számon - erről szól majd az idei installáció is a Zöld Sátorban, és téma is lesz, aminek kapcsán az Országgyűlés Fenntarthatósági Bizottságának tagjai is igyekeznek válaszolni a környezetvédő fesztiválozók kínos kérdéseire is. Török Gábor a Hegyalján elemez: a nemrégiben webre települt politikai elemző azokat várja majd a Hegyalján, akik nem csak a zöld politikába, hanem általában a politikában mélyülnének el. Lesz még szó a zöld sátorban a génmanipulációról, a biomassza-dilemmáról, képregény-kultúráról és - feltörekvő zenészek figyelem! - a Nemzeti Kulturális Alapról és PANKK programról is. Hírességekből sem lesz hiány: ne csodálkozzunk, ha Bakáts Tiborba, Árokszállási Rolandba, Péterfy Boriba, Lovasiba, vagy Kiss Tibibe és más muzsikusokba botlunk - ők nyaranta hagyományosan, a Zöld Sátorban találkoznak a zenerajongókkal. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.