Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2010

Virgin Gaming: nyerj a játékaiddal!

Sir Richard Branson cégcsoportja ismét a játékpiacra lép.

2010.06.16. 14:02 | szerző: Dino | kategória: E3 2010

Sir Richard Branson milliárdos üzletember Virgin cégcsoportjáról valószínűleg szinte mindenki hallott már. Cégcsoportjában igen színes területről vannak vagy voltak vállalkozások, van például légitársasága (Virgin Atlantic), volt lemezbolt-hálózata (Virgin Megastore), tavaly támogatóként beszállt a Forma 1-be is Ross Brawn mögé, idénre pedig már saját Virgin Racing csapata is van (Timo Glock és Lucas Di Grassi a pilóták). Sokan emlékezhetnek arra is, hogy pár évtizeddel ezelőtt játékkiadó is volt Virgin Interactive néven, ők adták ki például a Westwood néhány korai játékát, mint a stílusteremtő Dune II vagy a Command & Conquer sorozat legelső része, de ők voltak a kiadója az első két Broken Sword játéknak is és Európában ők forgalmazták a Resident Evil és Dino Crisis szériák egyes epizódjait. A kiadót aztán a menedzsment vásárolta meg, majd a francia Titus Sofware vette meg és nevezte át 2003-ban Avalon Interative-nak.
Branson legújabb vállalkozásával, a Virgin Gaminggel ismét a játékosokat veszi célba, a megszállottan versengő gamerekből szeretne online közösséget összehozni. PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokon játszó embereket várnak virgingaming.com weboldalukra, akik a regisztráció során megadják játékosazonosítójukat, és ezt követően különböző versenyekben vehetnek részt. A játékkínálat egyelőre még kialakítás alatt áll, jelenleg néhány EA Sports játékból (FIFA 10 stb.) lehet választani, és az elkövetező hónapban várhatóak bejelentések a partnerekről és játékokról. Ahol ezt az adott ország törvényei nem tiltják, pénzdíjas versenyekben is indulhatnak a játékosok, a nevezési díjat bankkártyával vagy PayPalen keresztül fizethetik be. (Magyarország úgy tűnik, ebből a lehetőségből kimarad, regisztráció után a pénzfeltöltési menüpont nem érhető el jelenleg.)
A szolgáltatás beindításának bejelentését követően az alapítók egy páncélozott pénzszállító járművel mentek az E3 kiállítási csarnokai elé, ahol 1 millió dollárnyi készpénzt állítottak ki (lásd a fotón), ezzel jelezve, hogy az első 12 hónapban ilyen összértékben várnak pénz- és tárgynyeremények a Virgin Gaming játékosaira.
Fotó: Berliner Photography

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.