Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A GTS Central Europe vásárolja fel az Interware-t

Megnégyszerezi szerverközpont-kapacitását a GTS.

2010.06.18. 19:30 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

1075 négyzetméternyi szerverterem területével hazánk egyik legjelentősebb hosting szolgáltatójának tekinthető az Interware Zrt. A cég 2008-ban úgy látta, hogy dinamikus fejlődéséhez tőkebevonásra van szükség, és mostanra sikerült megtalálniuk ehhez a megfelelő partnert. A cég egy héttel ezelőtt megállapodott a GTS Cental Europe-pal (a GTS-Datanet anyavállalatával), hogy a GTS felvásárolja az Interware-t. Az ügylet jóváhagyásához még a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges, ezt követően várhatóan ez év harmadik negyedévének végéig zárul le a felvásárlás, melynek pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.
Mint a sajtótájékoztatón megtudhattuk, a globális gazdasági nehézségek ellenére a GTS csoportnál növekedést könyveltek el az elmúlt két évben, és a tranzakciót saját forrásaikból valósítják meg. A GTS Central Europe régiónk öt országban van jelen: Magyarország mellett lengyel, cseh, szlovák és román irodákat és hálózatokat üzemeltetnek, hét adatközpontjukban összesen 6000 négyzetméternyi területtel, de további 2200 négyzetméter áll fejlesztés alatt. Az öt közép-európai országra vonatkozóan 10%-os piaci részesedéssel rendelkeznek.
A GTS-nek jelenleg 340 négyzetméternyi szerverterme van Budaörsön, amelyet további 150-nel terveznek bővíteni idén, az Interware fent említett 1075 négyzetméterét pedig további 200-zal fogják kiegészíteni. A felvásárlást követően a magyar hosting piac 7,5%-a lesz a GTS-nél. Az Interware-nek Pesten és Budán is van egy-egy szerverterme, ahol összesen 3300 szerver található – a magyar online tartalom elég jelentős szeletének biztosítják ők a hálózati kapcsolódást. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Renoir videoteszt

Kipróbáltuk az oldalnézetes noir platformert.

Regisztrálj a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands zárt bétájára!

Egyelőre keveset tudni a bétáról, de várhatóan a következő hónapokban rajtol majd el.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!