Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A GTS Central Europe vásárolja fel az Interware-t

Megnégyszerezi szerverközpont-kapacitását a GTS.

2010.06.18. 19:30 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

1075 négyzetméternyi szerverterem területével hazánk egyik legjelentősebb hosting szolgáltatójának tekinthető az Interware Zrt. A cég 2008-ban úgy látta, hogy dinamikus fejlődéséhez tőkebevonásra van szükség, és mostanra sikerült megtalálniuk ehhez a megfelelő partnert. A cég egy héttel ezelőtt megállapodott a GTS Cental Europe-pal (a GTS-Datanet anyavállalatával), hogy a GTS felvásárolja az Interware-t. Az ügylet jóváhagyásához még a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges, ezt követően várhatóan ez év harmadik negyedévének végéig zárul le a felvásárlás, melynek pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.
Mint a sajtótájékoztatón megtudhattuk, a globális gazdasági nehézségek ellenére a GTS csoportnál növekedést könyveltek el az elmúlt két évben, és a tranzakciót saját forrásaikból valósítják meg. A GTS Central Europe régiónk öt országban van jelen: Magyarország mellett lengyel, cseh, szlovák és román irodákat és hálózatokat üzemeltetnek, hét adatközpontjukban összesen 6000 négyzetméternyi területtel, de további 2200 négyzetméter áll fejlesztés alatt. Az öt közép-európai országra vonatkozóan 10%-os piaci részesedéssel rendelkeznek.
A GTS-nek jelenleg 340 négyzetméternyi szerverterme van Budaörsön, amelyet további 150-nel terveznek bővíteni idén, az Interware fent említett 1075 négyzetméterét pedig további 200-zal fogják kiegészíteni. A felvásárlást követően a magyar hosting piac 7,5%-a lesz a GTS-nél. Az Interware-nek Pesten és Budán is van egy-egy szerverterme, ahol összesen 3300 szerver található – a magyar online tartalom elég jelentős szeletének biztosítják ők a hálózati kapcsolódást. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.