25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Az élet egy napban - filmkísérlet Ridley Scottal

Ridley Scott és Kevin Macdonald filmrendezők a YouTube felhasználók segítségével készítenek dokumentumfilmet.

Írta: helti

Ridley Scott (Robin Hood, Gladiátor, A Sólyom végveszélyben) és az Oscar-díjas Kevin Macdonald (A dolgok állása, Az utolsó skót király, Zuhanás a csendbe) filmrendezők egyedülálló filmes kísérletre készülnek: Az élet egy napban (Life in a Day) címmel egy egyetlen nap alatt forgatott, egész estés dokumentumfilmet szeretnének megvalósítani, méghozzá a YouTube felhasználók segítségével.
Az alkotók arra kérik a felhasználókat, hogy aki szeretne szerepelni a filmben, rögzítse élete egy-egy pillanatát 2010. július 24-én (szombaton), a felvételt pedig töltse fel a www.youtube.com/lifeinaday webcímre. A legjobb felvételekből Kevin Macdonald rendezésben készül el az egész estés dokumentumfilm. Ridley Scott látja el a produceri teendőket, a gyártásban pedig cége, a Scott Free Productions is közreműködik majd.
A filmet a 2011-es Sundance Filmfesztiválon mutatják be. Az elkészült alkotásban felhasznált felvételek alkotóit társrendezőként tüntetik fel, sőt közülük 20 szerencsés a világpremier alkalmából a 2011-es Sundance Filmfesztiválon is részt vehet.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!