Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Symantec júliusi spamjelentés: népszerűek a linkrövidítők

Magyarország a második helyen a spamek arányában.

2010.07.26. 11:08 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Symantec havonta ad ki jelentést a spamek terén gyűjtött méréseikről. Előző hónapban Magyarországon volt a legrosszabb a levélszemét aránya a teljes e-mail forgalomhoz viszonyítva, júliusban a második helyre "estünk vissza": míg hazánkban az elektronikus levélforgalom 93%-a volt kéretlen reklám, Luxemburgban 93,5%-ot mértek (a világátlag 88,9 százalék).
A spamküldők részéről jelentősen megugrott a linkrövidítő szolgáltatások használata. A bit.ly és hasonló oldalak használata leginkább a twitterrel párhuzamosan lett egyre népszerűbb, hiszen az üzeneteket 140 karakterben maximalizáló szolgáltatásnál teljes URL-eket sokszor nehéz lenne bemásolni. A spammerek viszont elkezdték kihasználni az ilyen oldalakat, hiszen a veszélyes tartalmat tartalmazó oldal hivatkozását így el tudják fedni a spamszűrők elől. Míg tavaly július 28-án 10 milliárd körül volt a rövidített linket tartalmazó spamek száma, idén április 30-ára ez már megduplázódott, aznap 23,4 milliárd ilyen üzenet volt. Mint a jelentésből kiderül, a Storm botnetből származik a legtöbb rövidített URL. Ez a botnet amúgy azért is más, mint a többi, mert nagyobb arányban használ törvényes domaint a spamekben, mint egyszer használatosat. Az utóbbiak átlag fele 9 napon belül elévül. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.