Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2010

Gamescom 2010: Sony sajtótájékoztató

Hamarosan itt a Move, készül a Resistance 3.

2010.08.18. 08:31 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2010

Másfél óránál is többet kellett várakoznunk, hogy bejuthassunk a Sony sajtótájékoztatójára, és hogy őszinte legyek, nem mondanám, hogy teljesen megérte a várakozást a rendezvény. Az E-Werk nagyterme tavaly még székekkel volt tele (és úgy is alig fért el a sok újságíró), idén azonban mindössze mintegy 70-80 fő részére volt elegendő ülőalkalmatosság, a többieknek állva kellett végighallgatniuk mindent. Igaz, cserébe körben ott volt kipróbálhatóan számos játékújdonság, legfőképp a szeptember közepén érkező új, mozgásérzékelős Move kontrollerhez kapcsolódó játékok.
Az előadás szokás szerint számadatokkal kezdődött (amit sajnos a pár évvel ezelőtti, LittleBigPlanetes megoldású prezentáció óta nem tudtak érdekessé tenni), majd a PS3, PS2 és PSP platformokra érkező játékokról, valamint a Move-ról esett szó. Jelentős újdonság azonban nem került szóba. Megtudhattuk, hogy a szeptember 15-én érkező Move-hoz kapcsolódóan 349 fontos áron új csomag kerül a boltokba, 320 GB-os winchesterrel és a Move alapcsomaggal, emellett az alapmodell winchestere 120 GB-ról 160-ra nő, miközben az ár változatlan marad. Új filmes szolgáltatás is indul Mubi néven, leginkább klasszikus és független filmekkel, azonban a 18 ország között, ahol ez elérhető lesz, hazánk ezúttal sincs bent. Az EA Medal of Honorjából is tartottak egy kisebb gameplay bemutatót, amelyet a Linkin Park egyik tagja játszott a helyszínen. (Egy helikopterből lődözte az ellenséget és az épületeket.) Fontos része volt még az eseménynek a 3D játékok bemutatása is, amelyhez mindenkinek LCD shutteres szemüveget biztosítottak (csak valami letétet kellett leadni a bemutató idejére, például útlevelet.)
A sajtótájékoztató végére azért tartogattak némi új bejelentést: az Insomniac csapata két játékon is dolgozik. Az egyik a Ratchet & Clank: All for One, amelyben a népszerű párost két további karakter egészíti ki, akiket irányítani is lehet, így egyszerre akár négyen lehet majd játszani. A másik új bejelentést mindössze egy élőszereplős video kísérte, a játékról nem sok derült ki egyelőre, mindössze a címe: készül a Resistance 3.
A Move-ról majd később fogok írni, az eddig látottak alapján leginkább azt lehet mondani, hogy a Wii-n már régóta megjelent játékok megfelelői készülnek gyakorlatilag el első körben (box, tenisz, lövöldözés akár pisztollyal stb.), azonban a Sony kontrollere a kamerával együtt jobb pontosságot biztosít. Ez utóbbiról azonban inkább csak alaposabb tesztelés után szeretnék nyilatkozni, az este folyamán nem volt elég lehetőség a kísérletezgetésre. ■

előző
következő
Gamescom 2010: Sony sajtótájékoztató
Gamescom 2010: Sony sajtótájékoztatóGamescom 2010: Sony sajtótájékoztatóGamescom 2010: Sony sajtótájékoztatóGamescom 2010: Sony sajtótájékoztatóGamescom 2010: Sony sajtótájékoztatóGamescom 2010: Sony sajtótájékoztatóGamescom 2010: Sony sajtótájékoztatóGamescom 2010: Sony sajtótájékoztató

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.