Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mafia 2 - felemás értékeléssel

A külföldi lapok jónak, de nem kiválónak tartják a folytatást.

2010.08.24. 12:11 | szerző: Retee | kategória: Játék

Megérkeztek az első külföldi kritikák az évek óta várt Mafia folytatásról (hamarosan a miénk is megjelenik), s bizony megállapíthatjuk, hogy a nagyobb játékmagazinok nincsenek teljes mértékben elragadtatva a második résztől. A legtöbb site ugyanis tisztes iparosmunkának, vagy jól eltalált akciójátéknak jellemzi a folytatást, ám a formabontó, vagy az év játéka jelző elmarad. Lássunk néhány értékelést:

  • IGN: 7/10 - az amerikai site a történetet és a játékmenetet csak 7-es értékkel illette, s végeredményként megfelelőnek nevezik a második részt.
  • Gamespot: 8,5/10 - a Gamespot már jobban kedvelte a folytatást, mint az IGN, ám azt ők is fájlalják, hogy a beígérthez képest egy jóval kevésbé nyitott világgal ismerkedhettek meg.
  • Destructoid: 6,5/10 - a brit játékmagazin írója azon kesereg, hogy a Mafia 2 kimondottan csúnyácska Playstation 3-on, s egyedül a PC-s verzió grafikája elfogadható. Ezzel együtt is csak az "elmegy" kategóriába sorolják a folytatást.
  • Joystiq: 3,5/5 - a konzolos site tesztelőjének alapvetően tetszett a második epizód, ám ő sem tartja az év akciójátékának a nagy visszatérőt.
  • Worthplaying: 8,3/10 - az egyik legpozitívabb kritika, igaz az író itt is megemlékezik arról, hogy a játékmenet nem olyan szabad, mint amire az előzetes ígéretek utaltak. ■

Mafia II
A legutóbbi Mafia II cikkek, hírek

hozzászólások (5)

hahakocka
hahakocka 2010.08.24. 13:12
A sima Mafia is kisebb volt mint a GTA 3 mégis sokkal jobb értékeléseket kapott és jobb sztorival szerethető és utálható egyedi karakterekekel rendelkezett és szebb is volt mégis simán ment. Ugyanezek a demó alapján jellemzője akkor a 2. részre. Csak most menő a teljesen szabad terű játék. Habár épp talán emiatt sok ismerősöm be se fejezte a GTA 4-et pl.
hahakocka
hahakocka 2010.08.24. 13:12
Mármint a területe volt kisebb.
cygary
cygary 2010.08.24. 13:19
Én is így vagyok ezzel, a GTA IV jó játék volt de a fele körül én már nem élveztem annyira, se a sztori, se a küldetések, sem pedig a karakterek tekintetében. A Mafia 2 világát nagyon kedvelem, a történet megítélése amúgy is szubjektív.
Drukala
Drukala 2010.08.24. 17:37
A demo alapján nem lep meg, hogy kicsit kevesebbre pontozták, mint amire a közönség számított. Szerintem így is jó game lesz, csak épp nem az a kiemelkedő év játéka típus. Mondjuk ez utóbbit ME2 után nehezen lehetne megszerezni. Szóval én azért várom a teljes verziót, mert biztos, hogy rossz nem lehet :)
Kanduhrka
Kanduhrka 2010.08.24. 18:03
"de a fele körül én már nem élveztem annyira, se a sztori, se a küldetések, sem pedig a karakterek tekintetében"

Nálam ugyanez, csak én már az első küldetésnél baromira untam. De azért végig vittem a játékot, mert unatkoztam.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.