Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Hacktivity 2010 konferencia szeptember 18-19-én

Nemzetközivé bővül a hacker-konferencia.

2010.08.26. 13:04 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Hacktivity konferencia, melynek ezúttal a Dürer kert ad helyet, 2010. szeptember 18-19. között. Az elmúlt évekkel szemben a legfontosabb változás, hogy nemzetközivé bővült az IT-biztonságról szóló konferencia: az előadásokat folyamatos szinkrontolmácsolásnak köszönhetően magyar és angol nyelven is lehet követni. A hétvége során két teremben 28 előadás, 2 workshop, 3 tréning és számos játék kíséri, értékes nyereményekért. A szombati vitaindító előadást Bruce Schneier amerikai szakértő tartja, aki a nap végén a magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét is dedikálja majd (az augusztus végén boltokba kerülő kiadványban a szerző elmúlt 5-6 évben megjelent blogbejegyzései olvashatók). A vasárnapi fő előadó "FX" Lindner, a Hogyan lopjunk kontinenst hacker kultuszkönyv társszerzője, Cisco biztonsági szakember lesz. Külföldről érkezik még a konferenciára Alexander Kornbrust Oracle-guru és Robert Lipovski, az ESET labor vírusszakértője. A témák között lesznek jogi előadások, három előadás erejéig bepillanthatnak majd a résztvevők az informatika hőskorába, és szó lesz a wifi hotspotok biztonságáról is.
A tavalyihoz hasonlóan ismét számos játékkal is várják a látogatókat. Újra lesz Wargame, betörési teszt gyakorlat különböző nehézségű pályákkal. A Hack the Vendor játékban a helyszínen legális keretek között próbálkozhatnak a jelentkezők a szponzorok által felajánlott információbiztonsági termék(ek) feltörésével. A Capture the Flag versenyben 2-4 fős céges csapatok indulhatnak: 10 órájuk lesz, hogy megszerezzék az irányítást egy sebezhető konfigurációjú számítógép fölött. Minden játékban nyeremények is várnak természetesen az indulókra, akár 100 ezer forintos értékben. Mindemellett egy sarokban Mitch Altman "hardver hacker" tart hardver workshopot, azaz lehetőség lesz különböző elektronikai eszközök összeszerelésére az ő felügyeletével.
A konferencia egyes előadásait élőben fogják a weboldalon közvetíteni, majd később vágottan visszanézhetőek is lesznek a prezentációk. A látogatókra vár még egy "Wall of Sheep", ahol azoknak a felhasználónevét teszik közzé, akik nyílt wifi kommunikációt használnak a helyszínen (a jelszavuk azért titokban marad...), és lesznek önköltséges tréningek is (19900 forintos részvételi díjjal). A szervezők reményei szerint akár 1000 látogató is eljön az idei eseményre. A teljes program a Hacktivity weboldalán található, ahol a részvételi jelentkezésre is lehetőség van. ■

hozzászólások (0)

további hírek

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.

Várható megjelenések - 2016. december

Bár lecsengett az őszi főszezon, az utolsó hónapra is jutott néhány ígéretes premier.

Ingyenes Neverwinter Nightsszal indult el a GoG téli akciója

48 órán át szerezhető be ingyen az RPG Diamond Edition verziója.