Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Megújul az iPod család

A nano, a touch és a shuffle is új funkciókkal érkezik a piacra.

2010.09.08. 09:15 | szerző: Retee | kategória: Kütyü

Az Apple az iPhone és az iPad fejlesztése mellett úgy tűnik, hogy az iPodról sem feledkezett meg, hiszen a nem csak zenehallgatásra használható kis kütyükből hamarosan új modellek érkeznek a boltokba. Egész pontosan a régiek újulnak meg, lássuk bővebben:

  • iPod touch
   Az modell új szolgáltatásai közé tartozik Retina kijelzője, mely 960 x 640 képpontjával négyszeresét nyújtja a korábbi képpontszámnak, így a szöveg, a képek és a videók is élesebbek, egyenletesebbek és élethűbbek lesznek. A touch felhasználói az új elülső oldali kamera és mikrofon segítségével folytathatnak FaceTime videohívásokat - aktív Wi-Fi kapcsolaton keresztül. A touch hátoldali kamerája emellett képe HD minőségű videofelvételek készítésére is, melyeket akár közvetlenül a Youtube-on is megoszthatunk, de előtte megvághatjuk a MileMe programmal. Az A4 chip pedig erősíti a processzor- és grafikai teljesítményt, és az akkumulátor üzemidejének meghosszabbításához is hozzájárul.
  • iPod nano
   Teljes egészében újratervezte az Apple a nanot, mely immár Multi-Touch támogatást kapott, a az előző generációhoz képest méretében és tömegében majdnem felére csökkent. A fényezett alumíniumból és üvegből készült burkolatában beépített csíptető is található, emellett pedig FM rádió és lépésszámláló szolgáltatással is rendelkezik.
  • iPod shuffle

  Az új modell nem csak a kör alakban elhelyezkedő, lenyomható gombokkal, hanem a VoiceOver technológiájával is irányítható. Ez utóbbi egyszerű navigációt tesz lehetővé a zenék között és a lejátszási listákban, s a VoiceOver funkció 25 különböző nyelvet ismer, illetve arra is figyelmezteti a tulajdonosát, ha az akkumulátort hamarosan tölteni kell. A külsőben is megújuló shuffle csíptetője a teljes egészében alumíniumból készült ház beépített része. Jó hír, hogy az akkumulátor üzemideje közel 50 százalékkal hosszabbodott, így az új, 2 GB tárhelyet kínáló készülék több mint 15 órás lejátszásra képes egyetlen feltöltéssel. A shuffle öt élénk színben - ezüst, kék, zöld, narancs és rózsaszín változatban - lesz kapható. ■

előző
következő
Megújul az iPod család
Megújul az iPod családMegújul az iPod családMegújul az iPod család

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.