Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkeztek a Norton 2011-es sorozatú védelmi szoftverei

Ingyenes szolgáltatásokat is kínál a Symantec.

2010.09.15. 17:42 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A lassan magyar állampolgárságot érdemlő Con Mallon helyett ezúttal a Symantec régiós marketingvezetője, Homayoun Sarkechik látogatott Budapestre, hogy sajtótájékoztató keretében mutassa be a Norton Internet Security (NIS) és Norton Antivirus (NAV) termékvonalak aktuális, 2011-es számmal ellátott verzióit. A prezentáció előtt Bartha Hedvig, a hazai képviselet marketingvezetője ismertette röviden a Symantec legújabb biztonsági jelentését (erre egy későbbi hírben még visszatérünk), aztán a már boltokba is került új termékekre terelődött a szó.
A Norton termékekkel a Symantec két legfontosabb célkitűzése a teljes védelem és a minél nagyobb sebesség. Ez utóbbi bár sokáig nem volt fő jellemzője a cég vírusirtóinak, két évvel ezelőtt, a 2009-es széria megjelenéséig azonban jelentős és látványos fejlesztések történtek, amelynek eredményeként azóta már tényleg a legtöbben elismerően nyilatkoznak a Norton termékek sebességéről, minimális erőforrásigényéről. A védelmi szinttel kapcsolatosan különböző független tesztlaborok (Dennis Labs, AV-Test.org stb.) eredményeit mutatta be Sarkechik úr prezentációjában, amelyekben a sikeres víruseltávolítás vagy más, hasonló mutató alapján rangsorolták a termékeket, és minden esetben a Norton szerepelt a lista tetején. Ezt követően aztán szó esett a legfontosabbról, azaz hogy mi fejlődött jelentősen az előző verzió óta:

  • Tavaly jelent meg a reputáción alapuló ellenőrzési megoldás, amely a Norton Community Watch tagok számítógépeiről származó, anonim jelentések alapján dönti el, hogy szükséges-e egy adott file vizsgálata, vagy az teljesen megbízható alaposabb ellenőrzés nélkül is, illetve ez alapján dönti el azt is, hogy egy újonnan letöltött file-t biztonságosnak minősít-e. Jelenleg 58 millió felhasználó adatai alapján készül a Symantec szerverein tárolt adatbázis a file-okról.
  • A System Insight 2.0 új, Proactive Performance Alerts funkciót kapott, amely folyamatosan figyeli a futó alkalmazásokat, és előre figyelmezteti a felhasználót, ha valamelyik túl sok memóriát foglal vagy más okból lassítja a rendszert.
  • A már fertőzött gépek biztonságos indításához használható a Norton Bootable Recovery Tool. Most már azonban nemcsak a NIS vagy NAV termékek lemeze használható bootolásra, hanem készíthetünk bootolható pendrive-ot is, hogy arról indítsunk tiszta, vírusmentes rendszert, és így távolítsuk el a makacs fertőzéseket.
   A felsoroltak mellett jelentősen áttervezték a programok kezelőfelületét: az új design mellett egységes, könnyen áttekinthető felületre kerültek a beállítások, valamint a számítógép biztonsági állapotát és teljesítményét jelző alkalmazások. Újdonságként jelenik meg a Norton Protection Map, egy térkép, amelyen a világban felbukkanó új fenyegetettségeket jelenítik meg.
   Ezúttal azokra a felhasználókra is gondoltak a Symantecnél, akik nem használják az ő termékeiket. Mint Homayoun Sarkechik kifejtette, az áll gondolkodásuk hátterében, hogy a saját termékük vásárlóit is jobban tudják védeni, ha másoknál csökkentik a károkozók felbukkanásának veszélyét vagy legalábbis terjedését. E célból több ingyenes szoftver készült, amelyhez bárki hozzáférhet. A Norton Power Eraser a legagresszívebb és leginkább aktuális fenyegetettségek eltávolítására használható, mint például a mostanában sok kárt okozó hamis antivírus programok. A Norton Safe Web Lite egy letölthető böngésző toolbar, amely a linkre kattintáskor még a továbbítás előtt ellenőrzi, hogy biztonságos-e az adott site, illetve keresési találatlistában (Google, Yahoo és Bing) jelzi az oldalak esetleges veszélyes voltát. A Facebook védelmére is készült megoldás, a Norton Safe Web for Facebook alkalmazás, amely a falunkra kerülő linkeket ellenőrzi. A Norton Online Family használatával pedig a szülők tudhatják biztonságban gyereküket az internetes veszélyek ellen.

  A Norton Internet Security 2011 15999 forintos bruttó kiskereskedelmi áron került a boltokba, míg a Norton Antivirus 2011 11999 forintba kerül. A termékek egy számítógépre biztosítanak egyéves védelmet, de létezik három PC-re telepíthető változatuk is. (A Norton 2011-es normál és upgrade termékeit megtalálhatod webáruházunkban is.) ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.