Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

The Hobbit - már a helyszínnel is baj van

A elfogyó pénz és a rendező távozása után immár a helyszínnel is problémák adódtak a Gyűrűk ura előzményfilm forgatása kapcsán.

2010.09.28. 16:01 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Nyáron már komoly csapás érte a Gyűrűk ura előzményeit feldolgozó The Hobbit filmet, hiszen Guillermo del Toro bejelentette, elhagyja a produkciót, így gyorsan új rendező után kellett nézni. Persze a legnagyobb probléma az, hogy a filmet pénzelő MGM komoly pénzügyi bajba keveredett, így a hírek szerint egyelőre nem is biztosított a teljes összeg a forgatásra. Most pedig újabb probléma adódott, mikor az Ausztráliában és Új-Zélandon tervezett forgatás került bajba, mivel az ottani színészek szakszervezete erősen tiltakozni kezdett a szerintük igen alacsony bérek ellen. Válaszul Peter Jackson producer egy levélben "megfenyegette" a csoportosulást, hogy amennyiben nem tudnak megegyezni, akkor a produkciót Kelet-Európába viszik - ez pedig komoly csapás lenne az ausztrál filmiparnak. ■

hozzászólások (56)

Balanses
Balanses 2010.10.10. 16:35
Eredeti vagy szinkronnal?
Germinator
Germinator 2010.10.10. 16:38
Eredetiben.
Germinator
Germinator 2010.10.10. 16:41
Egyébként én sem tudtam, hogy mi van, ezért néztem utána Wikipédián:-D Ahol olyasmit írtak, hogy a hegyekben, hegyek gyomrában, hegyek járataiban élő orkok azok a goblinok, kábé ez a megkülönböztetés, de ez persze csak a Tolkien-mitológiában érvényes.
Germinator
Germinator 2010.10.10. 16:46
De a biztonság kedvéért most megint utánanéztem, és azt írják, hogy még Tolkien sem használta következetesen:-D Szóval ez ilyen "ahogy tetszik" típusú dolog, úgy tűnik:-D
gothmog
gothmog 2010.10.10. 18:20
Orkok (idézve a Gyűrűk Ura függelékéből): Az orkok ocsmány népének ez a neve a rohani nyelvből terjedt el. Sindául (szürke tünde nyelven - saját megjegyzés) orchoknak hívták őket. A név nyilván összefügg a Fekete Beszéd uruk szavával, bár ezt rendszerint csak a nagy katona-orkokra alkalmazták, akik abban az időben jöttek elő Mordorból és Vasudvardból. A kisebbeket snagának, 'rabszolgának' hívták, főleg az uruk-hai nép.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.