Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Samsung NX100: új tükörnélküli, cserélhető objektíves fényképezőgép

Kicsi és kompakt gép érdekes új funkciójú objektívekkel.

2010.10.05. 16:18 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A Samsung az NX10 után újabb cserélhető objektíves fényképezőgépet dob piacra. Az NX100 egy kompakt felépítésű gép, 14,6 megapixeles, APS-C méretű CMOS érzékelővel. A hátoldalán 3 hüvelyk képátlójú, 614 ezer pixeles AMOLED kijelzőt találunk. A fényképezőgép tömege akkuval együtt 282 gramm.
A géppel együtt két új objektív kerül a piacra: egy 20 mm-es, 2.8 fényerejű fix fókusztávolságú lencsét és a géphez szállított 20-50 mm-es kit objektívet (3.5-5.6 fényerővel), ami kisfilmes méretekre számítva 30-75 mm-esnek felel meg. A két új objektív igazi érdekessége azonban egy új megoldás, az i-Function. Az objektíveken lévő iFn feliratú gomb megnyomásakor az aktuális módtól függően a fókuszgyűrű különböző beállítások módosítására használható: záridő, blende, expozíció-kompenzáció, ISO vagy fehéregyensúly. Az új objektívek mellett az eddigi NX csatlakozósakat is használhatjuk a fényképezőgépehez.
Az NX100-hoz kapcsolódik még a Samsung marketingcsapatának érdekes ötlete: a gép népszerűsítéséhez az OK Go együttessel szövetkeztek, akik következő klipjüket az NX100 segítségével készítik. Akinek nem mond esetleg semmit az együttes neve, az nézze meg a Here it Goes Again videoklipet, biztos vagyok benne, hogy már mindenki látta korábban, ahogy az együttes tagjai nyolc futópadon ugrálnak. Az új videoklip a www.cre8yourworld.com oldalon lesz megtekinthető, egyelőre trailerek láthatók rajta. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.