Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Nintendo nem a kalózokat okolja a gyenge eladások miatt

Néhány játék nem igazán akar fogyni, de Satoru Iwata szerint nem a kalózok miatt.

2010.10.10. 12:37 | szerző: Playbahnosh | kategória: Üzleti

Ha valamelyik játék nem az elvárásoknak megfelelően fogy, akkor általában a két szokásos bűnbak egyikét veszik elő: a gyenge eladások általában a kalózok vagy a használt-játék piac miatt vannak. A Nintendo vezetője, Satoru Iwata viszont nem ért ezzel egyet. Egy nemrégiben tartott konferencián kijelentette, hogy a minőségi játékok igenis győzhetnek a kalózok felett.
"Nem hiszem, hogy a gyenge eladásokat kizárólag a kalózkodásra kéne fogni" mondta Iwata, aki ezzel valószínűleg a igen rosszul fogyó DS-re és Wii-re kiadott külső-fejlesztésű játékokra utalt. "Még a kalózok mellet is, ha tudunk olyan játékokat készíteni, amelyeket felkeltik a fogyasztók érdeklődését és jól szórakoznak vele, azok a játékok az eladási listák csúcsára fognak jutni. [...] Mindkét oldalról meg akarjuk vizsgálni a kérdést. Az igaz, hogy a szoftverhamisítás hatása mindig is jelen lesz, de számunkra fontos cél, hogy növeljük a vásárlóink körét, akik igenis kinyitják a pénztárcájukat a játékainkért."
Más szóval, bár a kalózok problémát jelentenek, egy remekül megcsinált játékért mégis fizetnek az emberek. A Pokemon Black & White sikere a hírhedten kalózbarát DS-en és az új Super Mario Bros. Wii változatának eladásai is viszonylagosan ezt támasztják alá. Habár mindkét játékot feltörték és le is töltötték több millióan, mégis remekül fogytak a boltokban. Mindez nem azt jelenti, hogy a Nintendonak ne lennének tervei a kalózok ellen, korántsem.
"Természetesen, mint platformtulajdonos kötelességünknek érezzük, hogy tegyünk a szoftverhamisítás ellen. Például, amikor egy új hardvert dobunk piacra, mint most a 3DS-t, ez remek alkalom a védelmek megerősítésére, amin jelen pillanatban is dolgozunk." nyilatkozta a Nintendo cég feje.
Ezek szerint mégis van olyan szoftvercég aki nem akarja másra kenni, ha rosszul megy a bolt, és elkötelezte magát amellett, hogy a rossz külső körülmények ellenére is minőségi szoftvereket adjon ki. ■

hozzászólások (3)

Berci1
Berci1 2010.10.10. 16:29
Na végre, vki aki nem a kalózokkal jön. Kár hogy a nintendo nem fejleszt pcre. Ez példát mutathat a sok pénzéhes kiadónak
gamator
gamator 2010.10.11. 07:54
Egy őszinte nyilatkozat.

A PC-s eladásokat is át lehetne nézni ilyen szemmel.

Meg a film és a zenei eladásokat is...
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.10.11. 21:07
mondjuk egy kevés naívság is van a nyilatkozatában, mert a legjobb játékokat is elbuktathatja (vagy világsikerüket meggyengítheti) a kalózkodás, de való igaz, hogy általában az igazán jó játékok szép bevételeket is termelnek.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.