25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Zöld utat kapott a Duke Nukem: Next Gen

A Gearbox áldását adta a Warfare motorral dübörgő, igyenes Duke 3D remake-re.

Írta: Playbahnosh 6 hozzászólás

Még mindig elég furcsa leírni, de tényleg közeleg a Duke Nukem Forever kiadása. Ettől függetlenül viszont egy másik Duke projekt is előbújt a zsákból, méghozzá a Duke Nukem: Next Gen, ami az ősöreg klasszikus Duke Nukem 3D felújított változata lesz. Felújított, de nem is akárhogy! A rajongói kezdeményezés a Unreal Warfare 3-as motort használja majd (lecserélve a 3D Realms anno korszakalkotónak számító Build engine-ét) és teljes egészében újjávarázsolják a játékot. Benne lesz mindhárom single player epizód elejétől a végéig, ezen felül teljes értékű multiplayerrel és bónusz cuccokkal érkezik a játék. A legnagyobb hír pedig, hogy a Next Gen teljesen ingyenes lesz mindenki számára. A készítők kiadási dátumnak kissé gúnyosan a "When it's done" szállóigét adták, ám a képeket és a kikerült kis videót elnézve már javában készül a projekt. Nem is kell várnunk, amíg teljesen makulátlanul készen nem lesz a gama, ugyanis a fejlesztők be akarják vonni a közönséget is a folyamatba. A fejlesztés különböző állomásain, az általuk Mérföldkőnek hívott pontokon játszható verziókat fognak közzétenni, hogy kritikákat és esetleg ötleteket kapjanak a játékosoktól a továbbiakra nézve. Az első ilyen Mérföldkő egy néhány pályát és fegyvert tartalmazó multiplayer béta lesz, ami hamarabb érkezhet, mint gondolnánk, a készítők elejtett kommentjei alapján lehetséges, hogy még az idén. Na, ez érdekes lesz!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Aryx
Aryx [3514]
Nagyon-nagyon tetszik ez a project, ez a kis pre-alfa videó rendesen meggyőzött. Ha pár év múlva lesz rendes gépem, ennek mindenképpen a vinyómon lesz a helye. Legjobban mondjuk annak örülnék, ha egy kicsit bővítenék mind a pályákat, mind a szörnyparkot. A DN 3D-t eddig kb. 30x vittem végig rövid életem során, ismerem minden zegét-zugát, nem ártana valami meglepi is. És persze remélem, hogy a szinkronhoz nem nyúlnak.

VodevilX: egen, ez a változat nekem is megvan, és még a semmi-nem-indul-el-rajta Vistámon is vidáman elfut, ez azonban még mindig egy kis sminkelés, míg a Next Gen komplett plasztikai műtétnek ígérkezik.
VodevilX
VodevilX [11345]
Már készült hozzá HD Add-on pack. Ráadásul úgy emlékszem, ezzel kifogástalanul fut is xp-n.
U.R.H.
U.R.H. [4178]
Héééé! 3 epizód? Éz az atomic edition epizódjával mi lesz? Az volt a legjobb. 8-)
richy25
richy25 [1087]
Na ez azért kicsit komolyabb mint holmi Serious Sam HD :D
Germinator
Germinator [29825]
Wow, jófejek:-D Mondjuk meg is érdemeltek valami ajándékot az elmúlt 13 évben várakozó emberek:-D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)