Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

BlizzCon 2010: Blizzard DotA, Left 2 Die, Starjeweled és Aiur Chef

Ingyenes tribute játékok a Blizzardtól.

2010.10.23. 16:01 | szerző: Playbahnosh | kategória: Játék

Aki még nem értesült volna róla, javában zajlik a BlizzCon 2010, a Blizzard éves kápráztató és nyáltermelő rendezvénye. A játékbemutatók, versenyek és koncertek mellett az idén is kaptunk néhány különlegességet. A Blizzard ugyanis, a StarCraft II map editorát felhasználva előhozott 4 modot, melyek mindegyike tisztelgés egy-egy híresebb játék felé. A DotA All-Stars egy StarCraft II-be átültetett Defense of the Ancients, a népszerű Warcraft 3 mod feldolgozása. Itt is van két bázis, három út, őrtornyok, automatikusan induló creepek és persze hősök. Igaz, egyelőre csak néhány hős van, de a lista folyamatosan bővül, a játékosoknak pedig nagyon tetszett a visszajelzések alapján.
A Left 2 Die címről valószínűleg mindenkinek a sikeres co-op FPS Left 4 Dead ugrik be, ami nem is jár messzire az igazságtól. Az L2D nem FPS, hanem a StarCraft II kampányának egyik legsikeresebb és legjobbnak tartott pályáján, az "Outbreak" nevű mapon alapul (amit legtöbben úgy ismernek, mint "a zombis pálya"). Az eredeti pályán a hullámokban tömegesen támadó mutánsok ellen kellett megvédenünk kicsiny bázisunkat, viszont a L2D visz néhány csavart is bele. Többet között, ahogy a L4D-ben is, speciális mutánsok fogják még jobban megkeseríteni az életünket, mint a Hunterling (ugrik!) és a Boomer saját verziója, ami savat köp és halálakor felrobban. A speciális mutánsok és épületeik megsemmisítésével biomasszát kapunk, amit aztán új egységek és épületek fejlesztésére fordíthatunk. Az Outbreak sikerét nézve ugyanaz extrákkal és kompetitív játékkal felturbózba csak jobb lehet.
A Starjeweled a PopCap népszerű Bejeweled játékán alapul, és kombinálja a puzzleszerű játékmenetet az RTS-el. Egyrészt ugyanúgy kell a három egyforma gyöngyöket párosítgatni, amiért egységeket és nyersanyagot kapunk. A kapott egységek automatikusan elindulnak az ellenfelünk bázisa felé, ahogy az övé is felénk, így a térkép közepén folyamatos csaták lesznek. A nyersanyagokból mi magunk is építhetünk egységeket, így ha az ellenfelünk egy rakás zerglinget küld ellenünk, érdemes lehet beruházni egy siege tankra vagy akár egy légi egységre. A gyöngypárosítós játékmenetben így már taktikáznunk is kell, ha sikerrel akarunk járni.
A furcsa nevű Aiur Chef a kakukktojás a sorban, ugyan ez az egyetlen ami nem játékon alapul, hanem egy TV műsoron. A Japánból indult, majd később az USA-ba is betört Iron Chef sorozat gyakorlatilag szakácsok csatája. Minden részben híres mesterszakácsok főznek versenyt egymással egy hatalmas arénában a zsűri kegyeiért. Az Aiur Chef-ben egy protoss szakácsot alakítunk, aki ugyancsak a többi szakáccsal mérkőzik meg az Executor Chef címért. A receptek elkészítésén kívül a pályán elszórt hozzávalókat is nekünk kell beszerezni/levadászni, és mivel karakterünkre van rögzítve a kamera, ezért a hatékony felderítés is fontos lesz. Érdemes a receptekkel is zsonglőrködni, hogy mit akarunk elkészíteni, ugyanis a kész kajákért járnak a pontok (inkább sok egyszerűt csinálunk vagy egy nagyot).
A Blizzard szerint az összes mod ingyenesen elérhető lesz hamarosan. Ki jön versenyt főzni? :) ■

StarCraft II: Wings of Liberty
A legutóbbi StarCraft II: Wings of Liberty cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.