Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

BlizzCon 2010: A Diablo III nem lesz e-sport

A Blizzard szereti az e-sportokat, de a Dio III nem lesz az.

2010.10.24. 12:44 | szerző: Playbahnosh | kategória: Játék

Elég nyilvánvaló, hogy a Blizzard imádja a felhajtást és az e-sportokat, szereti támogatni játékaikban a kompetitív versengést, bajnokságokat és viadalokat rendeznek évről-évre. A StarCraft már hosszú évek óta a WCG egyik legnézettebb sportága, a SC2-n ebben a pillanatban is ezrek küzdenek egymással a tabellás helyekért, ahogy a WoW arénákban is zajlik a harc rendesen. Nemrég tudódott ki az is, hogy a Diablo III-ban lesz PvP aréna, ahol a játékosok egymást csépelhetik a tengernyi démon helyett. Hogy ebből szándékoznak-e a készítők e-sportot csinálni? A Blizzard válasza: "Nem".
Az idei BlizzConon tartott Diablo 3 Q&A beszélgetésén többen is megkérdezték az illetékesektől, hogy támogatják-e majd a kompetitív multiplayert a játékban. A játék egyik fejese, Jay Wilson a kérdésre egy kategorikus "nemmel" válaszolt. A indoklás szerint a PvP rész már a Diablo II-ben is csak szórakozásra és a legerősebb build-ek megtalálására szolgált. Ha a Blizzard a Diablo III-ból is egy StarCraft II szerű e-sportot akart volna csinálni, akkor a szórakoztató játékmenet (és potenciálisan kihasználható képességek) helyett a PvP és a karakterek kiegyensúlyozása lenne mindenek felett a legfontosabb. "Ha a Diablo III e-sport lenne, akkor a PvP kiegyensúlyozás diktálna mindent...ezt nem szeretnénk".
Ennek ellenére, természetesen semmi sem akadályozza meg, hogy óriás varangyokkal zabáltassuk fel a haverokat a Diablo III arénáiban, akár versenyszerűen is, de a készítők nem fogják ezt kifejezetten támogatni. ■

Diablo III
A legutóbbi Diablo III cikkek, hírek

hozzászólások (3)

sheldon_c00per
sheldon_c00per 2010.10.24. 19:22
amint kijon hozza a modding cucc, az lesz, higgyetek el. nincs az az isten, hogy egy ilyen kompetitiv jatekbol ne csinaljon a nep e-sportot.
Playbahnosh
Playbahnosh 2010.10.24. 19:57
A Dio 2-ből sem lett egy echte cyber sport, pedig abból is ugyanúgy lehetett volna. B.net-en lehetett co-opban játszani vagy akár egymást gyepálni is, de rendes kompetitív játék nem volt. Szerintem ugyanez lesz a Dio 3-al is. Single és co-op biztos megint hatalmas élmény lesz, de ez a játék szerintem sem igazán a PvP-ről szól.
sheldon_c00per
sheldon_c00per 2010.10.24. 21:09
a te allaspontodat tamasztja ala a PvP arenak jelenlete is =)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.