Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Továbbra is bajban a The Hobbit film

Már a miniszterelnök is harcol a filmért.

2010.10.26. 14:45 | szerző: Playbahnosh | kategória: Mozi

Ahogy azt említettük korábban, igen nagy gondok vannak a Peter Jackson féle The Hobbit mozi forgatása körül. Az új-zélandi színészek érdekvédelmi szervezete bojkottot hirdetett, ahogy a filmet pénzelő stúdiók is igencsak hőzöngenek a befektetésük miatt. A nemzetközi bojkottot ugyan lefújta a szakszervezet a múlt héten, de Peter Jackson szerint a stúdiók kérdése még mindig hadilábon áll. Múlt kedden már Új-Zéland miniszterelnöke, John Key is személyen beszállt a buliba, amikor az összehívott válságtanácskozáson leült a New Line Cinema és a Warner Bros. vezetőivel tárgyalni a fizetések és a munkakörülmények kérdéséről. A stúdiók még több adókedvezményt és a helyi munkatörvény megváltoztatását szorgalmazzák, hogy el tudjon indulni az 500 millió dolláros film forgatása. Az ügy nemzeti kérdéssé vált Új-Zélandon, ahol a Gyűrűk Ura mozik hatására hatalmasat ugrott a turizmus és a filmipar. Több városban is százak mentek az utcára, hogy támogassák a film helyi leforgatását.
Key elmondása szerint a stúdiók szeretnék, ha a szakszervezeti beavatkozás veszélyét meg lehetne szüntetni, így a kormány jogászai minél előbb nekiláthatnának a munkatörvény felülvizsgálatának. Ezen kívül a pénzügyi tárca újra megvizsgálná, hogyan lehetne növelni az adókedvezmények mértékét a film számára.
"[A stúdiók] nem azért jöttek ide, hogy pisztolyt tartsanak a fejünkhöz és váltságdíjat követeljenek, viszont az a gazdasági realitás, hogy a szakszervezet tevékenysége arra kényszeríti őket, hogy más országok után nézzenek, ahol kedvezőbbek a feltételek, mint nálunk" nyilatkozta Key a tárgyalás után, majd hozzátette "Ha nem tudunk nekik megfelelő ajánlatot adni, el fognak menni innen, ez nem kérdés".
Key a tervek szerint ezen a héten újra leül a stúdiókkal tárgyalni és a hétvégéig meg fog születni a döntés, hogy Új-Zélandon forgatják-e majd a The Hobbit filmet, vagy sem. A stúdiók képviselői nem nyilatkoztak az ügyben. ■

hozzászólások (4)

BenderŽ
BenderŽ 2010.10.26. 15:33
Me ván?
Forgasság nálunk... Frodó most Badacsonyhoz viszi a gyűrűt ...
david139
david139 2010.10.26. 15:40
Csak ebben a részben nem nagyon van benne Frodó..:D
powerhouse
powerhouse 2010.10.26. 15:45
ettől még a poén ült :D
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.10.26. 18:25
nagy kár lenne érte, ha nem ismét a gyönyörű Új-Zéland tájaival festenék ki a film képkockáinak háttereit. drukkolok, hogy maradjon ott a forgatás!
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.