Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Marad a The Hobbit Új-Zélandon

Sikeresen záródtak a tárgyalások, hamarosan indulhat a forgatás.

2010.10.27. 13:57 | szerző: Playbahnosh | kategória: Mozi

Tegnap említettem, hogy a Peter Jackson által rendezett The Hobbit film elég nagy gubancba keveredett az új-zélandi kormánnyal, viszont a patthelyzet hamarabb megoldódott, mint azt bárki gondolta volna. John Key, Új-Zéland miniszterelnöke újra tárgyólasztalhoz ült a New Line Cinema és a Warner Bros. képviselőivel és a tegnapi nap folyamán sikerült is végre megegyezésre jutni az ügyben. A Warner Bros.-el nyélbe ütött 25 millió dolláros üzletben tett ígéret szerint a kormány megváltoztatja a helyi munkatörvényeket, hogy az projekt az országban maradhasson.
A rövid szakszervezeti bojkott arra késztette a stúdiók képviselőit, hogy a szigetországba utazzanak és felülvizsgálják a döntést, miszerint valóban Új-Zélandon akarják-e leforgatni a két részesre tervezett Tolkien adaptációt. Az 500 millió dolláros projekt elvesztésének veszélye miatt John Key, az ország miniszterelnöke közbelépett és vésztárgyalásra hívta a stúdió vezetőit.
"Megegyezés született a kormány és a Warner Bros. között, miszerint Sir Peter Jackson itt Új-Zélandon fogja leforgatni a két Hobbit filmet" mondta Key, majd hozzátette "A törvények megváltoztatásával azon dolgozunk, hogy a filmkészítők, mint a Warner Bros. biztonsággal le tudják forgatni a filmeiket Új-Zélandon".
Peter Jackson Gyűrűk Ura adaptációi hatalmasat lendítettek a szigetország gazdaságán és idegenforgalmán. Pénzügyi szakemberek szerint a The Hobbit elvesztése több mint 1.5 milliárd dolláros kiesést okozott volna a gazdaság számára, nem is beszélve a rengeteg munkahely és turizmus elvesztéséről, amiért a hetekben több ezren tüntettek az ország több városában is. Key elmondta, hogy a stúdiókkal kötött új megegyezés szerint a munkatörvényben világosan el fogják különíteni a szerződéses munkás és a filmipari dolgozó fogalmait, így más rendelkezések fognak vonatkozni rájuk. Ezen kívül megnövelik a filmipar támogatását és a The Hobbit filmek 7.5 millió dollárral több adó-visszatérítést kapnak a szokásos 15%-on felül. A Warner Bros. beleegyezett egy Új-Zéland kormányával közösen elindított reklámkampányba is, amelyben a The Hobbit filmeken kívül reklámozzák majd Új-Zéland országát is, mint turisztikai és filmipari paradicsomot.
A The Hobbit filmek forgatása 2011 februárjában indul majd, a mozikba pedig 2012 végén kerül az első, a második pedig pedig egy évvel később. ■

hozzászólások (3)

Lovi Tommy
Lovi Tommy 2010.10.27. 14:24
végre egy jó hír is a filmmel kapcsolatban :)
MattMatthew
MattMatthew 2010.10.27. 14:44
Olyan messze van az a 2012...:-(
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.10.28. 20:18
jaja. de segáz, van mit nézni addig is.;-)
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.