Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

Veszélyben a céges okostelefonok

A Symantec szerint egyre több cég aggódik a vállalati adatok biztonságáért.

2010.11.18. 10:52 | szerző: Sajtóközlemény | kategória: Sajtóközlemény

Néhány héttel azután, hogy a Symantec Corp. bevezette új mobil védelmi és kezelési megoldásait, egy későbbi felmérés kimutatta, hogy a cégek jelentős része tart a mobiltelefonokra irányuló kiberbűnőzéstől, különösen ha az alkalmazottak ugyanazt a készüléket használják munkahelyi és privát ügyeik lebonyolítására.
Az Ovum és az EEMA (European Association for e-Identity and Security) által végzett, a céges mobilkészülékek biztonságára vonatkozó nemzetközi felmérésből kiderül, hogy 10-ből 9 vállalat biztosít alkalmazottainak céges mobilt, többek között BlackBerry-t és más okostelefonokat. Ezeknek a vállalatoknak 75%-a engedélyezi alkalmazottainak, hogy a céges telefonokat privát célra is használják. Ezen kívül a megkérdezettek több mint 48%-a saját mobilkészülékkel is rácsatlakozhat a vállalati hálózatra, így a hálózatok folyamatos veszélynek vannak kitéve.
A mobil biztonság védelmét tekintve viszonylag vegyes eredmények születtek a válaszadó szervezetek között. Bár a vállalatok 52%-a rendelkezik a céges mobil-hálózat kiépítéséhez szükséges hálózati hitelesítéssel, mégis ezeknek 62%-a csupán egyszerű felhasználónév és jelszó kombinációt használ, így könnyen válhatnak mobileszközeik hekkerek áldozatává. A felmérésből továbbá kiderül, hogy a hitelesítéssel rendelkező vállalatok közül csupán 18%-nak van PKI képesítése (Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra), amely elengedhetetlen a biztonságos elektronikus kommunikáció megvalósításához.
A fenti adatok alapján nem meglepő, hogy felkészültség és megfelelő szakértelem hiánya miatt 10 vezetőből 8 tart attól, hogy az okostelefonok nem megfelelő védelme miatt nyilvánosságra kerülhetnek cégük üzleti titkai.
“Mára az okostelefonok természetes kiterjesztései lettek személyiségünknek és szakmai életünknek egyaránt. A munkavállalók többsége privát és munkahelyi tevékenységekhez is céges mobiltelefonját szeretné használni, ezért kiemelten kell kezelnünk a vállalati és fogyasztói mobilvédelmet. A szervezeteknek egy teljeskörű biztonsági stratégiát kell felállítani, hogy a céges információk és hálózatok védettséget élvezzenek” - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.
A Symantec széles spektrumú mobil megoldásaival segíti a szervezeteket, hogy a felhasználók személyre szabottan tudják használni okostelefonjaikat, miközben a vállalati adatok biztosítva vannak. A Symantec egyaránt kínál vállalati és fogyasztói megoldásokat, hogy a felhasználók üzleti és személyes mobil kommunikációja védve legyen az okostelefonokat egyre inkább támadó kiberbűnözőktől.
Vállalati mobil védelem
A Symantec átfogó, iPhone-ra és androidos mobil eszközökre kifejlesztett megoldásai nagy segítséget nyújtanak a szervezetek számára, hiszen lehetővé teszik az alkalmazottak szabad készülékválasztását, miközben a vállalati adatokat megbízható kezelhetőségét biztosítják.
A Symantec vállalati mobil eszközökre fejlesztett biztonsági megoldásai:

  • Device Management: Symantec Mobile Management
  • Device Security: Symantec Endpoint Protection Mobile Edition, Symantec Network Access Control Mobile Edition
  • Device Encryption: PGP Mobile, PGP Support Package for BlackBerry
  • Strong Authentication: VeriSign Identity Protection (VIP) Access for Mobile, VeriSign Device Certificate Services
   Fogyasztói mobil védelem

  A fogyasztók mobil eszközeiken tárolt személyes adatainak védelme érdekében, a Symantec bevezette a Norton Everywhere szolgáltatást. A fogyasztók így bárhol számíthatnak a Norton védelmére – függetlenül az adott helytől, eszköztől vagy digitális környezettől. A Norton Everywhere megoldásai, mint a Norton Mobile Security for Android és a Norton DNS, már bármely eszköz számára elérhetőek, az iPad-től a játékkonzolokon keresztül egészen a wifi routerekig. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.