Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Tengernyi Kaland - még be lehet szállni

Célegyenesbe fordult a küzdelem az ország iskolái között a Promethean digitális tábláért.

2010.11.24. 18:58 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

Október elején indult, s immár célegyenesbe fordult a küzdelem az ország iskolái között a Promethean digitális tábláért. Így már ezrek járnak a titokzatos kincs nyomában, s a megszerzett pontjaikat immár egy-egy iskolának is felajánlhatják. Zajlik tehát az iskolák versenye, melynek lényege, hogy a játékosok megjelölhetik, melyik iskolába járnak, és ezzel iskolájuk számára is kamatoztathatják pontjaikat. Az összpontszám megállapítása a tanulói létszám szerinti súlyozással történik, a Promethean Digitális táblát pedig az az iskola nyeri, amely a játék időtartama alatt a legjobb teljesítményt nyújtja e szempontok szerint. Az iskolák versenye – akárcsak az egyéni játék – december 4-ig tart. A játékba egészen addig eséllyel szállhat be bárki, hiszen minden feladat folyamatosan elérhető, így adott a lehetőség megszerezni a főnyereményhez szükséges pontszámokat – egyéniben az XboX Kinect játékkonzolhoz, az Intel Learning Series (Classmate PC) diák laptophoz – s természetesen a digitális táblához az iskolák esetében. Csupán az időközben lezárult közbülső kisebb akciók jelentenek kivételt a nyerési esély alól – ám olyanból lesz még néhány a Tengernyi Kaland ideje alatt.
Az izgalmas és rejtélyes történetbe foglalt feladatsorozat olykor komoly háttértudást igényel történelemből, földrajzból, irodalomból. De a tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok adott esetben tanárok számára is kihívást jelentő szorgalmi feladatokat oldottak meg – szó szerint játszi könnyedséggel. Ilyen volt a „Világjáró feladatkészítő verseny”, melyben a játékosoknak külön nyeremények megszerzése érdekében – valamely történelmi, avagy kulturális szempontból fontos, érdekes földrajzi helyek meghatározását kellett összeállítani. A szorgalom jutalma a pluszpontokon túl – értékes könyvcsomag, szoftverek, számítógép kiegészítők, CD-kből álló ajándékcsomagok voltak. Hasonló akcióban hétről-hétre vehetnek részt a Tengernyi Kaland kincsvadászai. ■

hozzászólások (2)

LordMatteo
LordMatteo 2010.11.24. 19:14
Sulim vett egy ilyen digitális táblát kerek másfél millióért - titkos kémeink szerint -, a tanárok pedig úgy vannak vele, hogy írni nem mernek rá, hátha elromlik, kezelni meg nem tudja egyik se, hiába voltak továbbképzésen. És ez 40+ tanárt jelent. És akkor megy a sírás, hogy szegények az iskolák...:)
ShuleyvA
ShuleyvA 2010.11.24. 20:58
Az szégyen. :-|
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.