Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

A Canon nagyformátumú nyomtatója, tintái és fotópapírjai magas nyomattartóssági minősítést értek el

2010.11.25. 13:02 | szerző: Sajtóközlemény | kategória: Sajtóközlemény

A Canon Europe, digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette, hogy a Wilhelm Imaging Research (WIR) – a világ vezető, nyomattartósságot vizsgáló független laboratóriumának – átfogó nyomattartóssági vizsgálata során az imagePROGRAF iPF8300 nagyformátumú nyomtató, a magas szintű képstabilitást biztosító LUCIA EX pigmentalapú tinták, valamint a Canon fotópapírok együttesen kiemelkedő nyomattartóssági minősítést értek el.
A WIR laboratórium bekeretezett, üveg alatt tárolt képek tartósságára irányuló vizsgálatán a Canon imagePROGRAF iPF8300 nyomtatót, az iPF6350 és az iPF6300 nyomtatókban is használt LUCIA EX pigmentalapú tintákat, valamint a Canon fotópapírokat együttesen elemezték. A nyomattartósági minősítés szerint a színes képek tartóssága eléri a 95 évet, a fekete-fehér képeké pedig meghaladja a 200 évet. A WIR vizsgálataiból az is kiderül, hogy a Canon nyomatai rendkívül ellenállóak a magas páratartalom, az ózon és víz okozta károkkal szemben.
„Mind a színes, mind pedig a fekete-fehér nyomtatott képek gyönyörűek, és még nagyon hosszú ideig azok is maradnak” – mondta Henry Wilhelm, a Wilhelm Imaging Research elnöke.
A WIR laboratórium Canon imagePROGRAF iPF8300 nyomtatóra vonatkozó teljes jelentése – amelyben szerepel Brian Hampton díjnyertes természetfotós is – a itt tekinthető meg.
A WIR által az elmúlt 25 év során kifejlesztett, széles körben elismert nyomattartóssági vizsgálati módszereket a fogyasztói és professzionális nyomtatók gyártói, illetve a világ vezető független, művészi- és tintasugaras fotópapír-beszállítói de facto ipari szabványnak tekintik. A vizsgálatok segítségével a különböző termékek könnyen áttekinthetők és összehasonlíthatók. Ezen felül a nyomattartósságot befolyásoló öt legfontosabb tényező – a tartós fényhatás a képek bemutatásakor, a sötét helyen történő tárolás és albumon belüli tárolás stabilitása, valamint a légköri ózonnal, a magas páratartalommal és a víz okozta károkkal szembeni ellenálló-képesség – is értékelhető.
„A Canon valamennyi tevékenységében központi szerepe van a képnek és a képalkotásnak, ezért tisztában vagyunk a kiváló minőségű nyomatok fontosságával. Büszkék vagyunk rá, hogy termékeinkkel a lehető legjobb képminőséget, valamint a szakemberek által elvárt állandó teljesítményt, és megbízhatóságot tudjuk nyújtani a felhasználók számára. Az imagePROGRAF modellek és a LUCIA EX pigmentalapú tinták kombinációjával ügyfeleink biztosak lehetnek a kivételesen magas minőségű, tartós nyomatok készítésében” – mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe nagyformátumú megoldásokkal foglalkozó részlegének igazgatója. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.