Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS NAS-M25 gigabites hálózati adattároló

Akár 4 TB tárhelyre menthetjük adatainkat a kétfiókos NAS-on.

2010.12.01. 08:30 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Az ASUS NAS-M25 elnevezésű új eszköze egy hálózati adattároló (NAS), amelybe két winchestert szerelhetünk. A csavarmentes kialakítású fiókokba egy-egy 2 TB-os merevlemezt helyezve a maximális kapacitás 4 TB, de ha nagyobb adatbiztonságra vágyunk, akkor választhatjuk az adattükrözéses RAID 1 megoldást, így 2 TB az elérhető tárterület a hálózati meghajtón. A NAS mellé járó FarStone Total Recovery Pro 7 szoftver segítségével folyamatosan készülhet az automatikus biztonsági mentés, így számítógépünk sérülése esetén is naprakész backuppal rendelkezhetünk. A VMWare virtualizációs technológia segítségével ráadásul a biztonsági mentések képeit virtuális gépekben is használhatjuk: telepítés nélkül akár más számítógépen is elérhetjük saját munkakörnyezetünket. Az eszközben emellett BitTorrent kliens is található, így PC-nk nélkül is letölthetünk P2P hálózatról file-okat. Adminisztrálására webes felület használható. Az UPnP és DLNA szabványokat is támogatja, így hálózati fileszervernek és médiaszervernek is könnyen beüzemelhető.
Hardverét tekintve egy 1,2 GHz-es processzor működteti a NAS-t, 512 MB RAM és 128 MB flash memória mellett. A kettős firmware megoldásnak köszönhetően egy firmware frissítés közben bekövetkező hiba se okoz gondot, az eredeti rendszerszoftver gyorsan helyreállítható. A hálózatra gigabites csatolóval köthetjük rá a gyors adatátvitel érdekében. Három USB csatlakozójára nyomtató vagy külső adattároló köthető, amelyeket így szintén megoszthatunk a hálózaton. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.