Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Kiszivárgott a Blizzard kiadási naptára 5 évre előre

Megszellőztették a kiadó legféltettebb titkait: Mi és mikor jön ki? Hullanak a fejek a kiadónál.

2010.12.07. 11:44 | szerző: Playbahnosh | kategória: Üzleti

A múlt héten már majdnem írtam erről, de eléggé hoax szaga volt, most viszont bebizonyosodni látszik a hír. Úgy néz ki, levágott fejekkel próbálja betömni a szivárgó lyukakat a Blizzard, ugyanis rejtélyes elbocsátások történtek a lista kikerülése után. Hogy miről is van szó? Erről a kis gyámoltalannak tűnő naptárról itt jobboldalt.
Az MMOGameSite-on felbukkant, kiszivárgott előjegyzési naptár gyakorlatilag minden poént lelő 5 évre előre. Mikor jön ki az új StarCraft II epizód, mikor jelenik meg a Diablo III és az új WoW kiegészítők, de még olyan érdekességek is felbukkanak a listán, mint a WoW film, a BNET2 "Map Market", esetleg az SC2 Phoenix vagy a Titan címek, amiről egyelőre senki sem tudja mit takarhatnak. Természetesen a Blizzard a szokásos "nem regálunk pletykákra és híresztelésekre" klisével válaszolt, ám most nem sokkal a történtek után fejek kezdtek hullani a cégnél. Ye Weilun, a Blizzard China vezetője hirtelen lemondott, helyére pedig Dai Jinhe, a Nokia China egyik volt vezetője került. Az indoklás szerint bizalmas belső dokumentumok kiszivárogtatása áll a vezető hirtelen távozása mögött és a kiszivárgó belső levelek és dokumentumok között eladási előrejelzések, marketing tervek és pénzügyi adatok is szerepeltek. A Blizzard közlése szerint a két incidens egyáltalán nem függ össze, viszont ezt cáfolni látszik az a hír, miszerint maga Paul Sams, a Blizzard ügyvezető igazgatója Kínába utazik a héten, hogy "újrastrukturálják" az ottani divízió munkaerejét, ami azt jelenti, hogy további elbocsátásokra és belső tisztogatásra lehet számítani.
Igencsak rájár a rúd a Blizzardra mostanában. Rövid idő alatt a média és a figyelem középpontjába tornázta magát a kiadó és egyáltalán nem jó értelemben. Bírósági ügyek, B.net inkvizíció, copyright harcok és most ez. Egy része lehet, hogy marketingfogás, de a lista és a belsős infók mostani kikerülése kétlem, hogy szándékos lett volna. Persze, még semmi sem garantálja, hogy valódi a kiadási lista, viszont érdekes dolgoknak nézünk elébe, annyi biztos. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.