Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tomb Raider - részletek

RPG elemekkel dobnák fel a fejlesztők a megújult Lara Croftot.

2010.12.08. 12:50 | szerző: Retee | kategória: Játék

Bár a hivatalos bejelentés még mindig nem történt meg, egyre több információ érkezik a megújult Tomb Raiderről, mellyel valószínűleg a kiadó megpróbálja Lara mostanság kissé megtépázott hírnevét helyreállítani. Most pedig lássuk a részleteket:

  • Lara 21 éves az új történetben.
  • Nem csak a történet, hanem az egész márka megváltozik, így most először a játék mellett nem lesz hivatalos Lara Croft modell.
  • Keményedik a sztori, így brutális halálesetek tanúi is lehetünk az új történetben.
  • Bár a fegyvereket még nem jelentették be, de az art képek tanulsága szerint lesz íj, shotgun és pisztoly is.
  • Megváltozik a célzórendszer is.
  • Az utóbbi időben rendkívül lineáris pályákat felvonultató Tomb Raiderek után ezúttal teljesen más stílusú terepet kapunk, ahol nagyobb szabadságot élvezhet majd Lara kisasszony.
  • A kezdésnél jól ismert főhősnőnk még meglehetősen kevés képességgel bír majd, ám a történet során folyamatosan fejlődni fog.
  • RPG elemek is épülnek be a játékba, így mi magunk fejleszthetjük Lara különleges képességeit. A különböző pályaszakaszokat pedig nem kell újra és újra átgyalogolnunk, mivel kapni fogunk egy "gyors utazási" funkciót.
  • Élelemre és vízre is szükségünk lesz a túlélés érdekében.
  • Nem teljesen leszünk magányosak a küldetések során, hiszen más emberek is feltűnnek a parton, akik szintén bekapcsolódnak a történésekbe.

  Bár a pontos diagnózissal nem árt várni, de úgy tűnik, hogy valóban erősen megújul a Tomb Raider széria, ami valljuk be, hogy rá is férne. Az előzetes információk szerint a fejlesztők leginkább az RPG elemek beépítésétől és a játék realisztikusabbá tételétől várják a sikert. ■

Tomb Raider (2013)
A legutóbbi Tomb Raider (2013) cikkek, hírek

hozzászólások (7)

Dark Archon
Dark Archon 2010.12.09. 09:46
Gondolom arról van szó, hogy az utóbbi részekhez nem kellett 4 billentyűzetet és 3 gamepadot darabokra törni az embernek idegességében, hanem jó hangulatban, gyakori checkpoint-ozással, kellemesen végig lehetett játszani annak is, aki nem 18 órát püföli a gépet egy nap.
Skorpio90
Skorpio90 2010.12.09. 10:31
És mi ezzel a baj? Én játszottam majdnem az összes Tomb Raider résszel (még a maga idejében!) és nem érzem a sorozat meggyalázását. Nem hiányzik nekem, hogy 5 percig kelljen egy szakadék szélén toporogni, csak azért, hogy nagyjából el tudjuk kapni a kötelet.
Dark Archon
Dark Archon 2010.12.09. 10:43
Nekem semmi, én nem vagyok mazochista. Nem hiányzik a manuális kapaszkodás sem, vagy, hogy csak egy ideig bír lógni Lara. Csak ezt általában nem teszik ki/be kapcsolhatóvá, így, aki szeret szívni, az rámondja, hogy ez meg van gyalázva, aki meg csak kikapcsolódni szeretne, inkább nem játszik vele. Pl. az a rész, ahol csak egy ideig bír kapaszkodni a csaj (már meg nem mondom melyik volt), hát azzal nem is játszottam, utálom, ha valami időre megy.
Retee
Retee 2010.12.09. 13:45
Régen kb. ünnep volt, ha megérkezett az új TR. Ma már nem, B kategóriás lett, ráadásul a kiadó sem erőltetné az újítást, ha az eladások bejöttek volna az előző részeknél.
Dark Archon
Dark Archon 2010.12.09. 14:02
De ennek inkább a 86. rész az oka, nem az, hogy B kategóriás lett. Kikopott az újdonság varázsa.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.