Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

LG - jönnek az okos TV-k

Youtube, internet, webböngésző és több extra szolgáltatás is jár a most bemutatott televíziókhoz.

2011.01.08. 11:05 | szerző: Retee | kategória: Játék

Az LG bemutatta új okos TV-it (Smart TV) a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES). Az egyedi platform a könnyen kezelhető felhasználói felület és a „mutass rá és kattints” (point and click) távvezérlő rendszer segítségével több ezer filmhez, személyre szabható alkalmazásokhoz és videókhoz kínál hozzáférést, és internet-böngészést is lehetővé tesz.
A nézők a négy fő szekció segítségével (TV Live = Élő TV, Premium Content = Prémium Tartalom, TV Apps = TV Alkalmazások és Launch Bar = Indítósáv) néhány kattintással könnyedén elérhetik a legkülönbözőbb tartalmakat. A TV modelleknél a funkciók kiválasztásához pedig nem kell mást tenni, mint a Magic Remote mozgásérzékelő távirányítót mozgatni. A távvezérlés során egyszerűen csak rá kell mutatni a képernyőre, majd rávinni a mutatót a kívánt lehetőségre, és végül kattintással meg kell erősíteni a választást. Habár a funkciók kiválasztásához nem szükséges billentyűzet, az Androidos okostelefonokat használhatjuk billentyűzetes távirányítóként, ha arra egy QWERTY billentyűzetes alkalmazást töltünk le. A Smart TV családdal az alábbi funkciók érhetőek el:
VUDU– Lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy több mint 2000 nagyfelbontású (HD) filmet és TV műsort tartalmazó katalógusból vásárolják meg vagy kölcsönözzék ki kedvenceiket külön havidíj és további hardver eszközök használata nélkül.
Netflix – A frissített Netflix 2.0 program segítségével a felhasználók filmek ezreit tölthetik le az internetről számítógép nélkül.
YouTube – Az alkalmazással több millió internetes videót tölthető le azonnal, közvetlenül az internetről.
CinemaNow – A felhasználók válogathatnak a CinemaNow prémium tartalom-katalógusából, valamint azonnal letölthetik a megvásárolt vagy kikölcsönzött filmeket és népszerű TV műsorokat.
Hulu Plus – Az előfizetők számos nagyszerű TV műsor korábbi és aktuális évadjait és epizódjait tekinthetik meg.
Amazon Video on Demand – Az alkalmazás azonnali hozzáférést biztosít több mint 75000 közkedvelt filmhez és TV műsorhoz.
Az LG App Store webáruházban szintén alkalmazások százait tölthetik le a felhasználók. A platformban továbbá önálló internet-böngésző program található. A funkcióval a legkülönfélébb hírek, műsorok és egyéb tartalmak tekinthetők meg a tévén keresztül. Emellett a Smart Share technológia része a Media Link szolgáltatás, ami további információkat nyújt a letöltött tartalomról (pl. albumborító, a CD lemez tokjába írt megjegyzések stb.).
Az LG okostévéi elérhetők lesznek LED, LCD és plazma változatban is, így például a következő modellek az LG új okostévéi: LK530, LV3700, LV5500, LW5600, LW6500, LW7700, LW9500, LW9700, PZ750 és PZ950. Az LG az „okos” platformot számos Blu-ray lejátszó készülékhez és házimozi rendszerhez is kínálja. ■

hozzászólások (1)

rootshaper
rootshaper 2011.01.09. 18:21
frankó, de ennek lesz itthon támogatottsága, vagy erre is várni kell, mint az xbox live-ra?
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.